Δήμος Τρικκαίων

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων οι χρυσοί Παραολυμπιονίκες Νάσος Γκαβέλας και Σωτήρης Γκαραγκάνης

8 Οκτωβρίου 2021

Ένα διπλό χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 100 μέτρα (κατηγορία Τ11) με παγκόσμιο ρεκόρ, απεριόριστη δύναμη, απόλυτο συγχρονισμό και τεράστια δύναμη ψυχής, υποδέχτηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο Νάσος Γκαβέλας και ο συνοδός του Σωτήρης Γκαραγκάνης, που χάρισαν στην Ελλάδα χιλιάδες χαμόγελα ανάτασης την ώρα ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο, επισκέφθηκαν τον κ. Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων.
Οι δύο αθλητές, που ταυτίστηκαν στην άθληση και στο αγώνισμα των 100 μέτρων, μοιράστηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων τις μοναδικές στιγμές που έζησαν. Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην τεράστια αυτή διάκριση και στα όσα χαρίζει ο αθλητισμός και τα παραολυμπιακά αθλήματα. Τόνισε, ακόμη, πόσο η συνεργασία, η δύναμη και η αγάπη για τον άνθρωπο και τον αθλητισμό, ξεπερνούν όλα τα εμπόδια και γίνονται εφαλτήριο για νέα επιτεύγματα, αλλά και μάθημα ζωής.
Ο κ. Παπαστεργίου δώρισε ένα αγαλματίδιο του Ασκληπιού, τονίζοντας τη σημασία της ευζωίας και της άθλησης, με τους δύο αθλητές να δεσμεύονται να επισκεφθούν ξανά τα Τρίκαλα, και για αθλητικούς λόγους.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης