Δήμος Τρικκαίων

Στρατηγικός ψηφιακός μετασχηματισμός για τον Δ. Τρικκαίων

28 Σεπτεμβρίου 2021

 

Τον στρατηγικό ψηφιακό μετασχηματισμό του σχεδιάζει ο Δήμος Τρικκαίων, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες με φόντο το μέλλον και με βάση τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Για τον λόγο αυτόν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου συγκάλεσε σύσκεψη με τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου σε θέματα καινοτομίας, προγραμματισμού και τεχνολογίας, καθώς και με την e-trikala ΑΕ.
Στόχος, η ολοκληρωμένη επεξεργασία και, στη συνέχεια, η υποβολή ενός πλήρους φακέλου με τον στρατηγικό μετασχηματισμό του Δήμου Τρικκαίων, στο Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση.
Η «επόμενη ημέρα» των ευφυών πόλεων αφορά σε άξονες που ήδη έχουν χαραχθεί από το Ταμείο. Ετσι ο Δήμος Τρικκαίων εκκινεί τις διαδικασίες για να κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου ο ολοκληρωμένος φάκελος, που θα επιτρέψει τη βελτίωση και ενίσχυση των καινοτόμων δράσεων.
Ο μετασχηματισμός θα κινηθεί στα επίπεδα της εξυπηρέτησης των πολιτών, της βελτίωσης της διοίκησης του Δήμου, της ποιότητας ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν στη σύσκεψη πεδία, στα οποία θα δοθεί βαρύτητα, όπως η βιώσιμη μετακίνηση, η εξοικονόμηση ενέργειας, η εξυπηρέτηση των πολιτών, η διακυβέρνηση και η ενίσχυση της διαβούλευσης, η πολιτική προστασία.
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θ. Παπασίκας, οι ειδικοί συνεργάτες κ. Χ. Καλλιάρας και Γ. Χρυσόμαλλος, ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτης.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης