Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

"SummerSchool: Μαθαίνω μέσα από την κίνηση", από το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

16/05/2016
16 Μάϊου 2016
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις Καρυές Τρικάλων, η παρουσίαση του προγράμματος SummerSchool: Μαθαίνω μέσα από την κίνηση. Continue Reading “SummerSchool: Μαθαίνω μέσα από την κίνηση”, από το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του καινοτόμου αυτού προγράμματος, Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος Αναπληρωτής καθηγητής προπονητικής, ανέφερε ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε υπηρετώντας το όραμα του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της ευρωστίας και της ποιότητας ζωής των Ελλήνων μεταφέροντας στην κοινωνία την επιστημονική έρευνα και τη γνώση. Η  άσκηση, όπως δήλωσε, μέσα από διάφορες βιωματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών όσο και στην υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών.

Στη συνέχεια ο Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος ανέλυσε τους στόχους του Summer School και παρουσίασε τις επιστημονικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 11 ημέρες λειτουργίας του (από 27 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου 2016) δίνοντας έμφαση σε θέματα ασφάλειας των παιδιών. Τέλος αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς του προγράμματος προσκάλεσε τα παιδιά – μαθητές (δημοτικού και γυμνασίου) της Δυτικής Θεσσαλίας να λάβουν μέρος στην πρωτότυπη αυτή εκπαιδευτική δράση. Επίσης ανακοίνωσε την ιστοσελίδα (www.healthykids.g/summerschool), τα τηλέφωνα (2431047030, 694464035), και το mail (healthykids@uth.gr) επικοινωνίας με την επιστημονική ομάδα για όσους επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις.