Δήμος Τρικκαίων

Συγχαρητήρια Παπαστεργίου στους διακριθέντες μαθητές του 1ου Λυκείου

6 Φεβρουαρίου 2018
"...οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες, μπορούν πλέον (...) να θέσουν περισσότερους στόχους στην πορεία τους – και να επιτύχουν".

 

Επιστολή στη διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων, για την πρωτιά και τις πανελλαδικές διακρίσεις 4 μαθητών/τριών, απέστειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Οι διακρίσεις αφορούσαν στον διαγωνισμό Juvenes Translatores για την Ελλάδα, όπου οι Θεοδώρα Πλιάτσικα με το πρώτο βραβείο και οι Ανδρομάχη Κεσκινίδου, της Φωτεινή Τόλια και Γιώργος Τσιορλίδας με τις διακρίσεις τους, επιβεβαίωσαν το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των τρικαλινών μαθητών, αλλά και την ειδικότερη ουσιαστική δουελιά στο 1ο Λύκειο. Ο κ. Παπαστεργίου, απευθυνόμενος στη διευθύντρια κ. Ζαραμπούκα, σημειώνει:

Αξιότιμη κ. Διευθύντρια
Η μετάφραση δεν είναι μια πιστή μεταφορά των λεγομένων, αλλά μια απόδοση του νοήματος, συνδυάζοντας δύο – διαφορετικές συνήθως – γλώσσες και πολιτισμού. Η διάκριση της μαθήτριας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων Θεοδώρα Πλιάτσικα, ως νικήτριας του φετινού διαγωνισμού Juvenes Translatores για την Ελλάδα, αποτελεί απόδειξη, πως η μεταφραστική εργασία αποτελεί ιδιαίτερο γνώρισμα, που αξιοποίησε η ίδια στο έπακρο.
Ταυτοχρόνως, οι διακρίσεις των άλλων τριών μαθητών/τριών , της Ανδρομάχης Κεσκινίδου, της Φωτεινής Τόλια και του Γιώργου Τσιορλίδα, αποτυπώνουν την ουσιαστική, δομημένη προσπάθεια που γίνεται σε αυτόν τον τομέα, στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων. Σας παρακαλώ να μεταφέρετε τις θερμές μου συγχαρητήριες ευχές στους μαθητές και τις μαθήτριες, στις εκπαιδευτικούς κ. Βασιλική  Ακράτου, Γεωργία Κουράκου και Νικολέττα Κοκκίνου, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση αυτών των επιτυχιών, στον  καθηγητή του τμήματος Μετάφρασης του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Σωτήρη Κεραμίδα, καθώς και στους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών για τη στήριξή τους».

Συνεχίζει, δε, τονίζοντας:
«Πίστευα και πιστεύω, ότι η λειτουργία ενός σχολείου, αποτελεί και ζήτημα ένθερμης και ορθής παιδαγωγικής διαδικασίας, που υλοποιείται μεν από τους εκπαιδευτικούς βάσει των νόμων, αλλά ως προοπτική, εμφυσείται από τη Διεύθυνση. Αφού συγχαρώ και εσάς προσωπικώς, για το έργο σας, υπενθυμίζω ότι ο Δήμος Τρικκαίων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εγκόλπωση από την τρικαλινή νεολαία, των σύγχρονων εκπαιδευτικών και καινοτόμων εφοδίων, των απαραίτητων για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαθητών/τριών. Στο πλαίσιο αυτό, σύντομα θα παραχωρηθούν σε κάθε σχολείο του Δήμου μας – και στο 1ο Λύκειο Τρικάλων – κιτ ρομποτικής και προγραμματισμού, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων των μαθητών/τριών στην ψηφιακή μας εποχή.
Είμαι σίγουρος, ότι οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες, μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν αυτή τους την επιβράβευση, για να θέσουν περισσότερους στόχους στην πορεία τους στην κοινωνία – και να επιτύχουν.
Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας, ως μια εκπαιδευτική κοινότητα που δρα και επιδρά στη νεολαία.
Εύχομαι, επίσης, καλή επιτυχία στους Στ΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες, που για άλλη μια χρονιά διοργανώνει το Σχολείο».

 

Από το γραφείο Τύπου