Δήμος Τρικκαίων

Σύγχρονη παιδική χαρά, με δωρεά αδελφοποιημένης πόλης

23 Μαρτίου 2016
Νέα, πιστοποιημένη, σύγχρονη παιδική χαρά αποκτούν οι μικροί τρικαλινοί της περιοχής της οδού Καλαμπάκας, με γερμανική «σφραγίδα». Με δωρεά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ο Δήμος Amberg της Γερμανίας - αδελφοποιημένος με τον Δήμο Τρικκαίων - προσφέρει χρήματα, υλικά, τεχνογνωσία για να δώσει χαρά στα παιδιά της πόλης των Τρικάλων. Η συγκεκριμένη απόφαση

για την κατασκευή σύγχρονης παιδικής χαράς έχει ληφθεί ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο της γερμανικής πόλης. Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, ήλθε στα Τρίκαλα και κλιμάκιο του γερμανικού Δήμου για γίνει πολύ πιο συγκεκριμένη η διαδικασία κατασκευής. Ο αρμόδιος γεωπόνος, ειδικός σε θέματα αρχιτεκτονικής τοπίου, κ. Thomas Blank, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Γερμανού Δημάρχου κ. Μάικλ Τσέρνι. Ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Γερμανούς για την απόφασή τους αυτή, τονίζοντας τα αισθήματα φιλίας που αναπτύσσονται, μετά την αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Επίσης συζητήθηκαν θέματα για τον τρόπο φιλοξενίας προσφύγων, που βρίσκονται στη γερμανική πόλη, όπως και στα Τρίκαλα.
Στη συνέχεια έγινε αυτοψία στον χώρο της πλατείας στην οδό Καλαμπάκας (σχεδόν απέναντι από το 5ο Λύκειο) και συζητήθηκαν διάφορα θέματα τεχνικής φύσης, παρόντος του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομου Κυρίτση. Παρόμοια θέματα συζητήθηκαν και με τους αρμόδιους τη Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου

plateia amberg1