Δήμος Τρικκαίων

Σύγχρονο σύστημα για την προσέλευση των δημοτικών υπαλλήλων

7 Σεπτεμβρίου 2016
Νέο, σύγχρονο σύστημα πιστοποίησης των ωρών προσέλευσης – αποχώρησης των δημοτικών υπαλλήλων, εγκαινίασε ο Δήμος Τρικκαίων.

Σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι προμηθεύτηκαν τις δωρεάν ηλεκτρονικές κάρτες και από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, θα τις «χτυπούν» καθημερινώς στο αντίστοιχο μηχάνημα στην είσοδο του Δημαρχείου. Το μέχρι τώρα σύστημα πιστοποίησης της ωρομέτρησης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, είχε δημιουργήσει προβλήματα. Και, προκειμένου να γίνει επιστροφή στο απαρχαιωμένο σύστημα των καρτών, προτιμήθηκε η εφαρμογή της υπαρκτής τεχνολογίας. Το σύστημα δίνει στον υπάλληλο τη δυνατότητα να τηρεί την αυτοδέσμευση για την προσέλευση – αποχώρηση από την υπηρεσία του, σεβόμενος τους πολίτες, τους οποίους εξυπηρετεί.
Η υποχρέωση του Δήμου – που προκύπτει από τον νόμο – για εφαρμογή συστήματος πιστοποίησης, δεν εφαρμόζεται με μεθόδους επιβολής, αλλά με την ανάγκη συνεργασίας για τήρηση των αυτονόητων απέναντι στον πολίτη.
Η εφαρμογή θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, σε τρεις φάσεις: αρχικώς το σύστημα εγκαταστάθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου στα Τρίκαλα. Ακολουθούν, στη συνέχεια, οι δομές (π.χ. παιδικοί σταθμοί) και, τέλος, οι υπηρεσίες που βρίσκονται στην περιφέρεια του Δήμου
Από το γραφείο Τύπου