Δήμος Τρικκαίων

Σύγχρονο «τριπλό» skate park για τη νεολαία στα Τρίκαλα

28 Φεβρουαρίου 2020

Κοντά στη νεολαία με ένα ολοκληρωμένο πάρκο εναλλακτικών δραστηριοτήτων ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το γνωστό Skate Park στην αρχή της οδού Κατσιμήδου, σε χώρο του π. στρατοπέδου Παπαστάθη, που ήδη λειτουργεί από το 2006. Πλέον ο Δήμος Τρικκαίων, συνεργαζόμενος με τους νέους και τον σύλλογο που έχουν δημιουργήσει, με 290.000€ δημιουργεί ένα πάρκο για πλήθος δραστηριοτήτων.
Το έργο έχει τίτλο Ανάπλαση δημοτικού Skate Park στο Χώρο του Στρατοπέδου Παπαστάθη & δημιουργία πάρκου εναλλακτικών δραστηριοτήτων» και εντάχθηκε από το ΠΕΠ Θεσσαλίας στη στρατηγική για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Τρικκαίων. Το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020 εγκρίθηκε η μελέτη από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων και οδεύει προς έγκριση και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για δημοπράτηση και κατασκευή.
Το έργο είναι επί της ουσίας τριπλό, αφού δημιουργούνται:
– δημοτικό skate park
– πάρκο παρκούρ
– ειδική πίστα για ποδήλατα pump track.

Θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά, καθώς και υλικά που χρειάζονται για να είναι μια σύγχρονη, νεανική κατασκευή. Όλες οι πίστες θα είναι σύμφωνες με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο για «Εγκαταστάσεις για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού) και θα εκδοθεί, από επίσημο φορέα πιστοποιήσεων,  πιστοποιητικό λειτουργίας του πάρκου, για την ασφαλή χρήση του.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου έδωσε έμφαση στο συγκεκριμένο έργο, τονίζοντας τη σημασία του για έναν ασφαλή, πιστοποιημένο και δημιουργικό χώρο για την τρικαλινή νεολαία.

Από το γραφείο Τύπου