Δήμος Τρικκαίων

Συγκίνηση και γιορτή για τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων

21 Ιουνίου 2023

 

Είκοσι χρόνια προσφοράς και δημιουργίας που συμπυκνώνονται στη φράση «Ο ήλιος να ανατέλλει για όλους κάθε ημέρα», του Δήμαρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, γιορτάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουνίου 2023, τα 20 χρόνια λειτουργία του ΚΔΑΠ “ΜΕΑ” ΗΦΑΙΣΤΟΣ του Δήμου Τρικκαίων. Μιας δομής που πλέον (από το 2015) με δύο βάρδιες, προσφέρει ανελλιπώς, ανυστερόβουλα και δημιουργικά, πλήρη στήριξη στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες ΑμεΑ. Σε συνεργασία με τους γονείς – κηδεμόνες και με την πλήρη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, έχουν φιλοξενηθεί 200 άτομα αυτήν την εικοσαετία, τόνισε στον χαιρετισμό της η υπεύθυνη της α΄ βάρδιας κ. Ανθή Ιτσιου. Και η υπεύθυνη της β΄ βάρδιας, κ. Γωγώ Κατσιανάκου, τόνισε τον μέγιστο βαθμό συνεργασίας όλων: γονέων – κηδεμόνων, εκπαιδευτών, προσωπικού, δημοτικής αρχής.
Ο επίσης έντονα φορτισμένος συναισθηματικά Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια, χωρίς φειδώ και με περίσσεια αγάπη, να λειτουργεί το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στάθηκε και ο ίδιος στην αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ευχαριστώντας προσωπικό και γονείς – κηδεμόνες για αυτή.
Ανέφερε, δε, πως για το πλέον πρόσφατο αίτημα, αυτό της λειτουργίας ενός γηπέδου γκολφ, διαθέτει χρηματοδοτική κάλυψη.
Οι στιγμές μνημόνευσης του παρελθόντος ξεκίνησαν από την 3η Απριλίου 2004, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΚΔΑΠ από την τότε ΔΕΚΑ επί δημαρχία Μιχάλη Ταμήλου με αντιπρόεδρο τον σημερινό Δήμαρχο, Δημήτρη Παπαστεργίου και διευθυντή τον κ. Γιάννη Σιακαβάρα, και συνεχίστηκαν με σταθμούς, όπως η λειτουργία της δεύτερης απογευματινής βάρδιας. Εξάλλου, όλη αυτή η παρουσία και προσφορά είναι αδύνατον να «κλειστεί» μέσα σε λίγες λέξεις.
Στην όμορφη γιορτή με παρόντες συγγενείς και φίλους/ες των φιλοξενούμενων, απηύθυναν χαιρετισμό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς, που στάθηκε στην προσφορά όλων, η αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών Σοφία Αλεστά, ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης, ο πρόεδρος της «Αστική Ανάπτυξη ΑΕ», Γιώργος Ζιώγας και η τ. αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, που υπενθύμισε και τη δράση με τον θερμοκήπιο.
Παραβρέθηκε επίσης ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος, η προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων κ. Στέλλα Πελίγκου και η υπεύθυνη των ΚΔΑΠ κ. Ράνια Ζαλαβρά (αμφότερες απηύθυναν χαιρετισμό), ο παιδίατρος που συνεργάζεται με το ΚΔΑΠ κ. Νίκος Παπανικολάου  και από τον Ροταριανό Ομιλο οι κ. Τέση Αποστολίδου (πρόεδρος) και Στέλλα Κομματά.
Ακολούθησε η γιορτή που έγινε με αφορμή το καλοκαίρι, αλλά κυρίως, για να τονιστεί η σημασία της προσφοράς, της ουσίας της ανθρώπινης ζεστής αγκαλιάς.
Τμήματα των φιλοξενούμενων του ΚΔΑΠ παρουσίασαν σκετσάκια από μύθο του Αισώπου (με τη συνδρομή της ηθοποιού Βίκυς Ιακωβάκη), αλλά και χορούς κυρίως της Μ. Ασίας. Οι αφιλοκερδώς προσφερθέντες μουσικοί, Μίλτος Κρανιάς και Παναγιώτης Παπακώστας έπαιξαν τραγούδια που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα, εντείνοντας το κλίμα συναδέλφωσης και αγάπης που κυριαρχεί. Προσφορά εδεσμάτων έγινε από τον Δήμο Τρικκαίων και τους β΄, γ΄, δ΄ παιδικούς σταθμούς και τον παιδικό σταθμό Μεγαλοχωρίου.

Από το γραφείο Τύπου