Δήμος Τρικκαίων

Συνάντηση ΔΕΥΑΤ - φορέων για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης στον Πυργετό

1 Ιουνίου 2022

Λίγο πριν την ολοκλήρωσή του και το μεγάλο έργο της αποχέτευσης μιας ολόκληρης συνοικίας, του Πυργετού, ήταν το αντικείμενο συζήτησης φορέων και του προέδρου της ΔΕΥΑΤ. Ο κ. Ακης Αναστασίου υποδέχθηκε και συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πυργετού, ακριβώς για την πορεία ολοκλήρωσης ενός εξαιρετικά σημαντικού για την υγεία των πολιτών έργου. Το οποίο, μάλιστα, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 85% (οι δύο από τους τρεις κλάδους είναι έτοιμοι), οπότε ξεκινούν και οι διαδικασίες σύνδεσης των κατοικιών με το δίκτυο.
ο Κ. Αναστασίου τόνισε τη σημασία που έχει το έργο για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, που, μετά την ταλαιπωρία των τελευταίων μηνών, θα μπορούν να διαθέτουν πλήρες σύστημα αποχέτευσης.
Το έργο έχει τον τίτλο «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό Πυργετού» με προϋπολογισμό  4.836.000 € και χρηματοδότηση από την ίδια τη ΔΕΥΑΤ.
Η ανάδοχος εταιρεία  κατασκεύασε το αντλιοστάσιο,  συνδέοντάς το μέσω αγωγού, με υφιστάμενο φρεάτιο αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης, προς την περιοχή της Αγίας Μονής. Στη συνέχεια κατασκεύασε το δεύτερο σκέλος του έργου, δηλαδή τις συνδέσεις προς τις κατοικίες.
Το έργο κατασκευάστηκε με το σύστημα «vacuum», λόγω κλίσεων του εδάφους, προκειμένου να αποφευχθούν οι περισσότερες εκσκαφές και η μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Από το γραφείο Τύπου