Δήμος Τρικκαίων

Συνάντηση Σακκά με αυτοδιοικητικό συνδυασμό του Δ. Πατρέων

27 Νοεμβρίου 2023

 

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά και αντιδημάρχους επισκέφθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Σπιράλ» του Δήμου Πατρέων, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023. Η 50μελής αντιπροσωπεία, με εκλεγμένους (δημοτικούς, διαμερισματικούς, τοπικούς) και μη συμβούλους και επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, βρέθηκε επί τριήμερο στα Τρίκαλα για τριπλό σκοπό: αυτοδιοικητικό, ψυχαγωγικό, πολιτιστικό.
Ο αυτοδιοικητικός σκοπός αφορούσε στη συνεργασία και ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του Δήμου Τρικκαίων, για θέματα λειτουργίας του Δήμου και διαχείρισης ζητημάτων.
Στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης», ο κ. Σακκάς ανέλυσε ζητήματα σχετικά με τους πλημμυροπαθείς (σίτιση, στέγαση, συντονισμός υπηρεσιών, διοικητικά και οικονομικά θέματα), με τη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών και με ειδικότερα θέματα για τον Δήμο Τρικκαίων ως οργανισμό.
Ειδικότερα ζητήματα ανέπτυξαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Σοφία Αλεστά, Πολιτισμού, παιδείας, Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Τάκης Παζαΐτης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Ακης Αναστασίου.
Οι πατρινοί αυτοδιοικητικοί έθεταν ερωτήσεις σχετικά με συγκεκριμένα ζητήματα και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος. Ο επικεφαλής της παράταξης «Σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς επισκέφθηκε τον κ. Σακκά και στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα αυτοδιοίκησης, με τον ίδιο να δίνει έμφαση και βαρύτητα σε καλές πρακτικές που υιοθετεί ο συνδυασμός.
Οι άλλοι δύο σκοποί της επίσκεψης των επισκεπτών/τριών από την Πάτρα εξυπηρετήθηκαν αρχικώς από την παρουσία τους στην τελετή έναρξης του 12ου Μύλου των Ξωτικών, το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023, και με επισκέψεις στα αξιοθέατα των Τρικάλων (όπως το Μουσείο Τσιτσάνη).

Από το γραφείο Τύπου