Δήμος Τρικκαίων

Συνεχείς οι επισκέψεις αλλοδαπών εκπαιδευτικών στον Δήμο Τρικκαίων

13 Δεκεμβρίου 2018
Καθηγητές πανεπιστημίου και νηπιαγωγοί στον Δήμαρχο με ενημέρωση για τις καινοτομίες

Το συνεχές ενδιαφέρον αλλοδαπών εκπαιδευτικών συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. μέσω προγραμμάτων Erasmus που υλοποιούν εκπαιδευτικοί από σχολεία των Τρικάλων, συνάδελφοί τους από διάφορες χώρες της ΕΕ επισκέπτονται τον Δήμο Τρικκαίων και το Δημαρχείο, ενημερωνόμενοι για ζητήματα που σχετίζονται με τα αντικείμενα των προγραμμάτων ανταλλαγής, στα οποία μετέχουν.
Σήμερα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, ήταν η σειρά ενός προγράμματος για νηπιαγωγούς και ενός για καθηγητές Πανεπιστημίου.
Το πρώτο, υλοποιείται από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού και τη διευθύντριά του κ. Αννα Μαγκιόση. Ονομάζεται «Your Culture, My Culture, Our Culture» και απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και τους εκπαιδευτικούς τους, για τη γνωριμία όλων με το παρελθόν τους.

Από την επίσκεψη των καθηγητών πανεπιστημίων

Τα στελέχη της εκπαίδευσης προήλθαν από Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία, Λιθουανία και με παρόντες επίσης, την τ. αντιδήμαρχο κ. Ντ. Δήμα και τον αν. προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντάκο συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων.
Κάτι που ειδικότερα εμφανίστηκε στους καθηγητές 4 πανεπιστημίων της ΕΕ, που βρέθηκαν λίγο αργότερα, ομοίως στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Με βάση το πρόγραμμα που υλοποιεί το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και η εκπαιδευτικός κ. Αβδελίδη, με τίτλο «Fab lab, Schoolnet», οι 12 καθηγητές από τα πανεπιστήμια Βάρνας Βουλγαρίας, Dunarea de Jos University of Galati Ρουμανίας, CNR και Fablab από το Παλέρμο Ιταλίας και Siauliu Didzdvario Gimnazija Λιθουανίας ασχολήθηκαν ειδικότερα με τις τεχνολογικές καινοτομίες. Αντικείμενο του προγράμματος είναι το η ρομποτική στα σχολεία, που ήδη από πέρυσι εισήγε ο Δήμος Τρικκαίων, με τη δωρεά 200 κιτ ρομποτικής, οι συσκευές κινητών τηλεφώνων και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές. Η συζήτηση περιστράφηκε σε όσα υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων και ακολούθησε παρουσίαση ξενάγηση των καθηγητών των 4 αυτών πανεπιστημίων, στο control room του Smart Trikala, από τον ειδικό σύμβουλο κ. Θανάση Μιχαλάκη. Η συζήτηση περιστράφηκε σε ειδικά θέματα λειτουργίας των συστημάτων, κυρίως όσων σχετίζονται με την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως το «20000», ενώ έγινε ειδική αναφορά, τόσο στο νεότερο πιλοτικό πρόγραμμα smart farming, όσο και στο ΑΜΤ πιστοποιητικών.

 

Από το γραφείο Τύπου