Δήμος Τρικκαίων

Συνεχίζεται η διάδοση της ρομποτικής στα Τρίκαλα

19 Οκτωβρίου 2018
Στο CodeAthon μετείχαν οι πρώτες ομάδες μαθητών, ολοκληρώνοντας ένα ημιτελές ηλεκτρονικό παιχνίδι

Την καινοτομία και τη ρομποτική προωθεί μέσω προγραμμάτων για μαθητές ο Δήμος Τρικκαίων. Αυτή τη φορά, με το CodeAthon, μια πρωτοβουλία προγραμματισμού κώδικα για μαθητές, που υλοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018. Σε αυτή μαθητές σε ομάδες από σχολεία των Τρικάλων (Εκπαιδευτήρια Σακκά, Μουσικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο) μετείχαν στη δράση με τίτλο «Ένα ημιτελές παιχνίδι ζητά να τελειοποιηθεί». Δηλαδή οι μαθητές ολοκλήρωσαν τον προγραμματισμό ενός παιχνιδιού για υπολογιστή στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch.

Ο στόχος ήταν, να παροτρύνει τους μαθητές ηλικίας 8-16 ετών να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες, αλλά και να ενισχύσουν την ομαδικότητά τους.

Η πρωτοβουλία ανήκε τους οργανισμούς STEM Education και WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2018. Φέτος πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά με στόχο την ενίσχυση της εκμάθησης προγραμματισμού και Η/Υ στις Ευρωπαϊκές χώρες. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Τρικκαίων, η ΟΤΕ Academy, το ACT-American College of Thessaloniki και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τις βραβεύσεις έκανε η αντιδήμαρχος Τρικακίων κ. Σοφία Αλεστά

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τη δραστηριότητα της νεολαίας σε θέματα ρομποτικής, έχοντας ήδη δωρίσει κιτ ρομποτικής σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

 

Από το γραφείο Τύπου