Δήμος Τρικκαίων

Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση για τη στάθμευση στον Δήμο Τρικκαίων

14 Ιουνίου 2022

Μέχρι τη Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 οι τρικαλινοί/ες συνεχίζουν να μετέχουν στη διαβούλευση του Δήμου Τρικκαίων για τη στάθμευση. Πρόκειται για τις πρώτες 820 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα, που χωροθετούνται μέσω του μειωμένου (στο 50%) Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Αυτή η μείωση σε σχέση με τα όσα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2020 οφείλεται στις οικονομικές δυσπραγίες λόγω της πανδημίας και στα πολλά συνεχιζόμενα έργα στην πόλη των Τρικάλων.

Οι πολίτες έχουν διαθέσιμο το σχέδιο σε διαδραστικό χάρτη ΕΔΩ 

Μέσω του χάρτη ενημερώνονται για ομάδες δρόμων, για σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. ΑμεΑ, φορτοεκφόρτωση κ.α.), για σημεία πληρωμής. Μπορούν επίσης να πληροφορηθούν αναλυτικά για όλο το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.
Στη συνέχεια μπορούν να εκφέρουν γνώμη και άποψη ή να υποβάλλουν πρόταση, αφού συνδεθούν με τους κωδικούς TAXISnet που διαθέτουν. Επίσης η διαβούλευση είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr) στην ενότητα «Συμμετέχω» ή μέσω ειδικού banner στην ίδια σελίδα.
Στην ίδια σελίδα οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για Κάρτα Μόνιμου Κατοίκου. Η αίτηση αφορά ΜΟΝΟ τους κατοίκους (όχι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες) των συγκεκριμένων δρόμων και η κάρτα θα αφορά σε ΕΝΑ όχημα ανά ιδιοκτησία.
Με αυτόν τον τρόπο επιπροσθέτως, ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη βοηθούνται στο να καταγράψουν τον ακριβή και πραγματικό αριθμό των μόνιμων ιδιοκτητών της περιοχής ΣΕΣ, προκειμένου, εάν χρειαστεί, να εξεταστούν πρόσθετες βελτιώσεις στο Σύστημα.

Από το γραφείο Τύπου