Δήμος Τρικκαίων

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

26 Φεβρουαρίου 2020

Συνεχίζονται οι παραστάσεις για τα σχολεία της πόλης και τους μαθητές στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου από την Παιδική και Νεανική Σκηνή του Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων με το οικολογικό παραμύθι η «Ρακωδία των σκουπιδιών» του Κώστα Λαμπρούλη, ένα ξεχωριστό έργο γεμάτο ευαισθησία, δύναμη και συμπόνια. Η Σκηνοθεσία είναι του Στέφανου Νταλάση και της Πατρίτσιας Λάζου, και παίζουν οι ηθοποιοί: Βίκυ Ιακωβάκη, Κώστας Μπουραζάνας, Φανή Σπανού, Σία Φαράκη.

Ήδη την παράσταση παρακολούθησαν αρκετά δημοτικά σχολεία της πόλης μας, ενώ το επόμενο διάστημα θα την παρακολουθήσουν οι μαθητές των Γυμνασίων.

Επίσης την Τετάρτη 4/3 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση για τους μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Τα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με το Δημοτικό Θέατρο στο τηλ. 24310 20090.

Οι συντελεστές σημειώνουν για το έργο και την παράσταση:

Πρόκειται για ένα κείμενο, που συνδυάζοντας  μυθοπλασία και πραγματικά γεγονότα, αποτυπώνει ένα πολύ σοβαρό  και άλυτο ζήτημα της καθημερινής ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο. Η υπόθεση του, εξελίσσεται σε έναν «τόπο» παράξενο. Απομονωμένο και τρομακτικό,  για τους ήρωες του έργου μας, που ζουν σε αυτόν και βλέπουν την ζωή τους να αλλάζει  και να περνάει στην λησμονιά. Αναπολώντας την προηγούμενη ζωή τους, οι ήρωες μας δίνουν πληροφορίες για  την καταγωγή τους και μας μιλάνε για την δική μας επίδραση στις ζωές τους.  Μας θυμίζουν την σχέση μας μαζί τους, καθώς μας θέτουν ερωτήματα που πρόκειται να απαντηθούν κατά την διάρκεια της παράστασης.

Ποιος είναι αυτός ο τόπος; Πως κατέληξαν οι πρωταγωνιστές μας σε αυτή την θλιβερή καθημερινότητα; Ποια είναι αυτά τα πλάσματα που ως εκ πεσόντες άγγελοι βρέθηκαν εκεί που κανένας δεν τους θυμάται πια;

Σαν παραμύθι μέσα στο παραμύθι λοιπόν, τα χρωματιστά και όπως αποδεικνύεται ανυπότακτα, αυτά πλάσματα, μας προτρέπουν να κοιτάξουμε ξανά την ιστορία μας και  μας υπενθυμίζουν:

Πως παράγονται τα σκουπίδια; Αμέτρητα και άχρηστα αντικείμενα και υλικά, που προσπαθώντας να τα εξαφανίσουμε από τις «καθαρές»  ζωές μας, τα εναποθέτουμε σε χώρους που ονομάζονται χωματερές. Η πιο επιστημονικά: χώροι «υγειονομικής ταφής». Είναι όμως όλα άχρηστα; Πρέπει να τελειώσει η ζωή τους κατά αυτόν τον τρόπο;

Σε μια ευτυχή και απρόσμενη διασύνδεση του γεγονότος με το πρόβλημα, οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι φίλοι μας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εντυπωσιακή μεταστροφή της καθημερινότητας αυτών των πλασμάτων, όταν η γενναιότητα, η αλληλεγγύη και η φαντασία, ξεπερνά το φόβο και δίνει ώθηση στην πραγματοποίηση του άπιαστου ονείρου και της φιλίας.

Από το γραφείο Τύπου