Δήμος Τρικκαίων

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου

1 Νοεμβρίου 2018
Με το έργο "Το δέντρο που έδινε"

 

Συνεχίζονται καθημερινά με ιδιαίτερη επιτυχία οι παραστάσεις του Δημοτικού μας Θεάτρου που ανεβάζει την φετινή χρονιά στην Παιδική  και Νεανική του σκηνή, με ένα ξεχωριστό έργο, γεμάτο ευαισθησία, τρυφερότητα και δύναμη. Πρόκειται για το παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν με τίτλο «Το Δέντρο που έδινε». Το ιδιαίτερο αυτό έργο αντλεί την ομορφιά του, από την δυναμική λιτότητα που χαρακτηρίζει το είδος των κόμικς και των μικρών ποιημάτων.

Οι  παραστάσεις πραγματοποιούνται για τους μαθητές  και τα σχολεία στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο Μύλο Ματσόπουλου καθημερινά τις πρωινές ώρες τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2018,   9-11  & 11-1.

Το έργο το έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα τα εξής Δημοτικά σχολεία: το 2ο, το 31ο , το 26ο , το 12ο, το 33ο, και το 7ο.

Το επόμενο διάστημα  ακολουθούν το 27ο , το 10ο , το 1ο , το 11ο το 35ο ,το 17ο , το 5ο , το 6ο, το 4ο, το 14ο , το 9ο , το 24ο , το 16ο το 3ο  και τα Δημοτικά του Παλαιόπυργου, Σωτήρας και Ριζαριού.

Το Δημοτικό Θέατρο έχει πολύ καλή συνεργασία, τα τελευταία χρόνια στην οργάνωση και παρακολούθηση των παραστάσεων για παιδιά και νέους, με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Εξάλλου το Δημοτικό Θέατρο πιστεύει ότι, το καλό θέατρο είναι απαραίτητο εφόδιο για να χτίσουν οι μαθητές το δικό τους πολιτισμικό πρόσωπο και να αποκτήσουν ένα υγιές καλλιτεχνικό αισθητήριο. Ήδη πολλά σχολεία της πόλης μας έχουν παρακολουθήσει την παράσταση και εξέφρασαν ευχάριστες εντυπώσεις και σχόλια.

Το έργο με τρόπο που αγγίζει βαθιά τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους, μιλά για την μαγική και ευεργετική επίδραση της φιλίας και της εμπιστοσύνης που δημιουργείται, όταν αυτή ανθίζει και διαπερνά με ειλικρίνεια και εντιμότητα τις σχέσεις των ανθρώπων σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται. Μιλά επίσης για την ευθύνη που έχουμε καθώς μεγαλώνουμε, ώστε να φροντίσουμε για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους άλλους από την απληστία και την αχαριστία, φέρνοντας στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα  μας,  οπλίζοντας με θάρρος τις επιλογές μας, που χρειάζεται να οδηγούνται με γνώμονα την αλήθεια, την χαρά και την αφοσίωση.

Συνοπτικά η υπόθεση: Μια περιπετειώδης μυστική αποστολή έχει ανατεθεί στον Μάγο Ήλιο και στην Παραμυθού Σελήνη, που ταξιδεύουν στον τόπο μιας τραυματισμένης φιλίας και αναλαμβάνουν δράση, με σκοπό  να βοηθήσουν το Αγόρι να βρει τον δρόμο προς την αγάπη και τον εαυτό του  και την Μηλιά – Κορίτσι, να μπορέσει να χαμογελάσει και να χαρεί για  τα πλούσια συναισθήματα που έχει για τους άλλους χωρίς να πληγώνεται και να νιώθει μόνη.

Μια δυνατή και πολύ δεμένη ομάδα ηθοποιών και δημιουργών διανθίζουν αυτό το θαυμάσιο έργο με έντονη θεατρικότητα, χορό, μουσική, μικρά φιλμ και συναρπαστικές μεταμορφώσεις.

 

Οι συντελεστές:

Πρωτότυπο κείμενο: Σελ Σιλβερστάιν
Θεατρική διασκευή: Γεώργιος Δερνίκας

Σκηνοθεσία: Πατρίτσια Λάζου – Στέφανος Νταλάσης

Σκηνογραφία: Σάκης Κολαλάς

Δραματουργική επιμ. και επιμ. κίνησης: Πατρίτσια Λάζου

Τεχνικός παράστασης-ηχητικός: Αχιλλέας Βλάχος

Προβολές-μοντάζ: Θανάσης Παπανικολάου

Φωτογράφιση: Ελίνα Καλογιάννη

Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμούζη

Ηθοποιοί:

Αλέξανδρος Βερώνης

Δημήτρης Αλεξιάδης

Αφροδίτη Τσιώλη

Πελαγία Χατζηγιάννη

 

Από το γραφείο Τύπου