Δήμος Τρικκαίων

Συνεργασία Δήμου- φορέων για τον 6ο Μύλο των Ξωτικών

3 Νοεμβρίου 2016
Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον 6ο Μύλο των Ξωτικών και ετοιμάζονται με τη συνεργασία όλων για τη μεγάλη γιορτή. Το αποτέλεσμα και φέτος αναμένεται να είναι παραπάνω από εντυπωσιακό, αλλά προέχουν ο σεβασμός, η εξυπηρέτηση, η φιλοξενία του κάθε επισκέπτη χωριστά.

Για τον λόγο αυτόν, με δεδομένη την τρικαλινή φιλοξενία, ο Δήμος Τρικκαίων συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους με τον τουρισμό και το εμπόριο φορείς: τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων (ο πρόεδρος κ. Χρ. Μπλουγούρας), το Επιμελητήριο Τρικάλων (ο κ. Χρ. Ζαραμπούκας), τον Σύλλογο Ξενοδόχων (ο κ. Σιαναβέλης), το Σωματείο Καφετεριών (ο κ. Τρ. Καλιακούδας), η Ομοσπονδία ΕΒΕ (ο κ. Δημ. Κόκκας). Αρνητική πάντως εντύπωση δημιούργησε η παντελής απουσία εκπροσώπων της περιοχής των «μανάβικων» που εμπλέκονται άμεσα με το σοβαρό ζήτημα της εστίασης σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έθεσε το τρίπτυχο της φετινής συνταγής επιτυχίας για τη συμπεριφορά προς τους επισκέπτες και την πόλης: σεβασμός – ευγένεια – καθαριότητα.
Και συνέχισε, τονίζοντας ότι ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ ήδη καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, που έχουν αποδώσει. Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή την παρουσίαση ενός νέου οδηγού που θα διανέμεται στους επισκέπτες, συζητήθηκαν πάρα πολλά ζητήματα.
Οι περισσότεροι από τους άμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματίες, με την εμπειρία και τις ιδέες τους, προσφέρουν λύσεις και ιδέες, συνεισφέροντας στο πνεύμα συνεργασίας για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εξάλλου, ολόκληρος ο Δήμος Τρικκαίων, ο νομός Τρικάλων, οι γειτονικές Καρδίτσα και Λάρισα, ζουν στον ρυθμό των «Ξωτικών» (που φέτος «απειλούνται» από πειρατές…).
Ενδεικτικό, πάντως, της εικόνας του Δήμου Τρικκαίων είναι ότι ήδη οι κρατήσεις, που έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, βρίσκονται στο 50%-60%. Αυτό σημαίνει ότι φέτος το ενδιαφέρον αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Επομένως, η συνεργασία για καθημερινά και απλά ζητήματα, οι παρεμβάσεις σε καίρια σημεία, το πνεύμα ομόνοιας, μόνο οφέλη μπορεί να προσδώσει σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα. Κυρίως, όμως να δημιουργήσει και φέτος αυτό ακριβώς το πνεύμα σεβασμού σε κάθε μικρό ή μεγάλο παιδί που θα επισκεφθεί και φέτος το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας μας.
Στη συνάντηση, η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Ντίνα Δήμα έθεσε τα ζητήματα της εξυπηρέτησης και αναλύθηκαν επιμέρους πρακτικές και ανάγκες. Παρέστη επίσης ο αντιδήμαρχος Εμπορίου κ. Χρήστος Αναστασίου.

 

Από το γραφείο Τύπου