Δήμος Τρικκαίων

Συνεργασία για φιλόξενη πόλη εν όψει Πάσχα

7 Απριλίου 2017
Συνεργασία για μια πόλη καθαρή, φιλόξενη και με σεβασμό στον επισκέπτη και τον κάθε πολίτη, εν όψει Πάσχα.

Αυτή την προσπάθεια καταβάλλει ο Δήμος Τρικκαίων με τους καταστηματάρχες – ιδιοκτήτες ταβερνών, εστιατορίων, μπαρ, καφετεριών των Τρικάλων. και σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, ο Δήμαρχος Τρικκαίων συγκάλεσε σε σύσκεψη τους καταστηματάρχες από την περιοχή των «μανάβικων». Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα, τον σεβασμό της κίνησης των πεζών, τη γενικότερη εμφάνιση και συμπεριφορά. Αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε και σε όλο το φάσμα της φιλοξενίας επισκεπτών στην πόλη των Τρικάλων, καθώς οι καταστηματάρχες είναι οι κοινωνοί των αλλαγών που συντελούνται. Εγινε πλούσια συζήτηση για ευρεία γκάμα θεμάτων (προβολή, διαμορφώσεις, καθαριότητα, φωτισμός, στολισμοί, στάθμευση κ.α.), με τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να τονίζει τις πράξεις, στις οποίες ήδη έχει προχωρήσει ή σχεδιάζει ο Δήμος να υλοποιηθούν.
Επίσης, παρόντος και του αντιδημάρχου καθημερινότητας κ. Χρ. Γούλα, όλα τα θέματα που αφορούν σε άμεση επίλυση, ιεραρχήθηκαν, για να επιλυθούν άμεσα.
Το σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας αφορά και στην εξέταση από τον Δήμο, αιτήματος των καταστηματαρχών, για ελαφρύνσεις ή διευκολύνσεις σε καταβολή ποσών για τραπεζοκαθίσματα. Ο δε κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε την ύπαρξη νέου μέτρου που αφορά σε καταβολή οφειλών σε δόσεις, που αναμένεται να ψηφιστεί ως νόμος το επόμενο διάστημα.

 

Από το γραφείο Τύπου