Δήμος Τρικκαίων

Συνεργασία μαθητών διεθνούς Κολλεγίου με μαθητές του ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων

3 Μαρτίου 2016
Ανθρωποι από πολλές και διαφορετικές χώρες, συναντώνται στα Τρίκαλα και δημιουργούν. Μέσω κοινού προγράμματος που υλοποιούν το United World College of Adriatic (Ενωμένο Παγκόσμιο Κολλέγιο της Αδριατικής) και το 2ο ΣΔΕ (Φυλακών) Τρικάλων , με τη συμμετοχή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στα Τρίκαλα «γεννήθηκαν» ανθρώπινες στιγμές πάνω σε έργα μαθητών. Και δη, των μαθητών του ΣΔΕ των φυλακών Τρικάλων.

Τα αποτελέσματα της σύμπραξης παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2016 στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Εξι μαθητές από Καναδά, Ινδία, Πακιστάν, Ιταλία, που φοιτούν στο Κολλέγιο, ήρθαν από τη Δευτέρα στα Τρίκαλα μαζί με την υπεύθυνό τους, την κ. Νιόβη Ζαραμπούκα – Χατζημάνου. Εδώ συνάντησαν τους μαθητές του ΣΔΕ των φυλακών, υπό την εποπτεία της διευθύντριάς του, της κ. Εφης Χατζημάνου. Οι μαθητές των δύο σχολείων, τόσο διαφορετικοί ως προς την κοινωνική τους κατάσταση, τόσο όμοιοι ως προς την ηλικία, συνέπραξαν σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Φτιάχνω το σπιτικό μου». Το πρόγραμμα το επέβλεπε η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Μαρίνα Τσέκου. Και είχε ως αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν σπίτια στην αυλή των φυλακών, να μιλήσει το κάθε παιδί για τον λόγο για τον οποίο κατασκεύασε τη μακέτα με συγκεκριμένο τρόπο και, μέσω των συμβολισμών, να αποτυπωθεί η σκέψη του καθενός από μαθητές του ΣΔΕ Φυλακών.

Αυτά όλα επισημάνθηκαν στον κ. Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της ώσμωσης, με πρόσφατο το παράδειγμα των προσφύγων.

Από το γραφείο Τύπου