Δήμος Τρικκαίων

Σύντομα η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα

28 Απριλίου 2017
Προς ολοκλήρωση βαίνει η Θεραπευτική Μονάδα με Υποκατάστατα του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα. Το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Τρικάλων ο πρόεδρος του ΔΣ Οργανισμού κ. Ευαγ. Καφετζόπουλος και μετείχε σε σύσκεψη με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημ. Παρθένη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στη σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος παραχωρεί νέο χώρο στον ΟΚΑΝΑ, στον περίβολο του νοσοκομείου, προκειμένου να στεγαστεί σε αυτόν η Μονάδα. Αντ’ αυτού, ο χώρος που προοριζόταν για τη Μονάδα (στην παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου), θα στεγάσει πλέον τη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής. Οι δε εργασίες που είχαν ξεκινήσει πέρυσι για τη λειτουργία της Μονάδας, ολοκληρώνονται άμεσα, οπότε σύντομα θα γίνει και η υπογραφή των συμβολαίων παραχώρησης του χώρου από το Νοσοκομείο στον ΟΚΑΝΑ. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επεσήμανε στον κ. Καφετζόπουλο και στο στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας του Οργανισμού, κ. Σοφία Θεολόγου, ότι ο Δήμος μπορεί να παράσχει και τεχνική βοήθεια. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαστεργίου είχε προ μηνός αποστείλει έγγραφο στον κ. Καφετζόπουλο για την ανάγκη τάχιστης ολοκλήρωσης ων εργασιών, οπότε η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άμεσης διευθέτησης του ζητήματος με τη συνεργασία των τριών φορέων (Δήμου Τρικκαίων, Νοσοκομείου Τρικάλων, ΟΚΑΝΑ).
Στη συνέχεια οι κ. Παπαστεργίου και ΟΚΑΝΑ μετέβησαν στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων, την προεδρία του οποίου ασκεί ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Στη συνάντηση με την επιστημονική υπεύθυνη κ. Αννα Καραμπίνα και το στέλεχος του Κέντρου κ. Ντίνα Νταϊλιάνα. Εκτός από τα θέματα προσωπικού που συζητήθηκαν, δόθηκε έμφαση, τόσο στη σταθερή αυξανόμενη δράση του Κέντρου σε θέματα εξαρτήσεων, όσο και στις νέες δράσεις του οργανισμού, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν Επίσης, τέθηκαν ζητήματα για εξειδίκευση δράσεων, όπως, για παράδειγμα, για τον αλκοολισμό.
Στη συνάντηση παρέστη και η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Ντίνα Δήμα.

Από το γραφείο Τύπου