Δήμος Τρικκαίων

Σύντομα τα έργα για το δεύτερο κολυμβητήριο στον Αη Γιώργη!

5 Μαΐου 2020

Μπορεί τα Τρίκαλα να απέχουν 120 χλμ. από τη θάλασσα, αλλά η «δίψα» για κολύμβηση, αναψυχή, άθληση, είναι δεδομένη. Ετσι, μετά από τη σχετική προεργασία, ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζεται για το μεγάλο έργο: αυτό της κατασκευής του δεύτερου κολυμβητηρίου στα Τρίκαλα, στο όμορφο πάρκο του Αη Γιώργη. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρεία MΑ. CON. STRUCTION, που ανέλαβε την κατασκευή του έργου με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση πισίνας και κτηρίων στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Δήμου Τρικκαίων»
Το έργο  συμπληρώνει την αθλητική υποδομή και τις ευκαιρίες αναψυχής στα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων ασχολήθηκε επισταμένα με το έργο και έκανε όλη την προεργασία, με χρήματα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και το ταμείο του (αρχικός προϋπολογισμός 1.200.000€).
Οι εργασίες αφορούν κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, επισκευές, συντηρήσεις, αναμορφώσεις, τόσο των δύο κτηρίων στον χώρο, όσο και της πισίνας.
Από τα δύο κτήρια, το ένα θα μετατραπεί σε κανονικό χώρο αποδυτηρίων και το δεύτερο, σε χώρο διοίκησης. Οι εργασίες είναι πολλές, ποικίλες, ουσιαστικές και με στόχο να καταστεί ο χώρος, προσβάσιμος, λειτουργικός και ασφαλής.
Η ανακατασκευή της πισίνας συμπληρώνεται με νέο λέβητα, καυστήρα φυσικού αερίου,  νέες εγκαταστάσεις θέρμανσης, αερισμού, φίλτρα, αντλίες κ.α.
Σημειώνεται ακόμη ότι ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είχε ξεκινήσει και τις επαφές, για να επεκταθεί η παροχή φυσικού αερίου προς τον οικισμό του Ριζαριού, με το έργο για το Κολυμβητήριο να είναι η βασική παράμετρος.
Με το έργο αυτό, οι τρικαλινοί πολίτες αποκτούν ένα δεύτερο κολυμβητήριο, αποσυμφορείται το παλαιότερο στο Αθλητικό Κέντρο Μπάρας και τακτοποιείται το ωράριο χρήσης ανάμεσα σε αθλητές, φοιτητές, σπουδαστές ΣΜΥ, μαθητές, κοινό.
Ετσι, το πάρκο του Αη Γιώργη μετατρέπεται σε έναν μοναδικό χώρο άθλησης και αναψυχής για τους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου