Δήμος Τρικκαίων

Σύσφιγξη σχέσεων με το Μπρασόφ της Ρουμανίας

23 Απριλίου 2016
Επαφές και συναντήσεις με τους διοικούντες την αδελφοποιημένη πόλη Μπρασόφ της Ρουμανίας, είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Μετά τις Βρυξέλλες και το βραβείο για τη βιώσιμη κινητικότητα, οι δράσεις για αυτή - όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο κ. Παπαστεργίου – συνεχίζονται. Ετσι, ο Δήμος μετέχει στο πρόγραμμα SPAcE (Supporting Policy and Action for Active Environments).

Δηλαδή σε πρόγραμμα που ενισχύει τις υποδομές για ενεργές δράσεις υπέρ της προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας. Το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη και, σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες Ρουμάνους, ερευνώνται ουσιαστικές, πραγματικές και μόνιμες λύσεις στον τομέα της βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, σε ζητήματα κινητικότητας. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, μετά τη συνάντησή του με την αναπληρώτρια Δήμαρχο του Μπρασόφ κ. Alexandrina Durbaca, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο πόλεις. Σε επίπεδο τουρισμού, επιλογών ανάπτυξης, γενικής πολιτικής κατεύθυνσης, υφίστανται κοινά πεδία δράσης, που θα μπορούσαν να συζητηθούν εκτενέστερα. Η αδελφοποίηση, εξάλλου, μπορεί να αποκτήσει πιο ενεργό χαρακτήρα – όπως είναι η πολιτική του Δήμου – και για τον λόγο αυτόν, θα υπάρξει νέα συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πόλεων.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης στελέχη του Δήμου που υλοποιούν το πρόγραμμα, καθώς και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη, που το εποπτεύει.

 

Από το γραφείο Τύπου