Δήμος Τρικκαίων

Συστράτευση ενάντια στο κάπνισμα

1 Φεβρουαρίου 2018
Παπαστεργίου: Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι

Ο Δήμος Τρικκαίων θεωρεί ως εξαιρετικά θετική τη νέα εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας αναφορικά με το κάπνισμα και τους ελέγχους για την τήρηση του νόμου. Η αντίστοιχη προσπάθεια του Δήμου, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, έχει ήδη καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο αποδοχής από τους πολίτες, όσο και σε επίπεδο συμπαράταξης φορέων, Δήμων, συλλόγων.
Η υπενθύμιση της αναγκαιότητας ενίσχυσης των ελέγχων, η υπενθύμιση των διατάξεων του νόμου και η γενικότερη ενεργοποίηση του Υπουργείου Υγείας και προσωπικώς του Υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού, είναι οι απαιτούμενες ενέργειες που συμβάλλουν στην εφαρμογή του νόμου.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε ότι «η συμβολή του Υπουργείου σε όλη αυτή την προσπάθεια δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι. Η πολιτική απέναντι στο κάπνισμα ήταν και είναι μέλημα όλων, όσοι πιστεύουν ότι, αφ’ ενός πρέπει αν εφαρμόζονται οι νόμοι, αφ’ ετέρου ότι ο σεβασμός στην υγεία των συμπολιτών είναι πρωταρχικό μέλημα».
Και συμπλήρωσε: Πλέον μπορούμε, από νέα βάση και με ισχυρότερες δυνάμεις, να σχεδιάσουμε όλοι μαζί – Υπουργείο και Αυτοδιοίκηση – πρόσθετες δράσεις, για την ενημέρωση και την πρόληψη, βελτιώνοντας, πιθανώς, και σημεία του ισχύοντος νόμου.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να πράττει το καθήκον του, με:
– συνέχιση των διαδικασιών ενημέρωσης των πολιτών, με τη συνδρομή φορέων, συλλόγων και της Ομάδας Εθελοντών
– ενίσχυση των ελέγχων: από τον περασμένο Δεκέμβριο η Δημοτική Αστυνομία (τηλέφωνο 2431351556) πραγματοποίησε σχεδόν 230 ελέγχους και επανελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη και τα χωριά, επιδίδοντας 18 πρόστιμα για μη εφαρμογή του νόμου.

 

Από το γραφείο Τύπου