Δήμος Τρικκαίων

«Τα θεατρικά της πανδημίας» από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

30 Δεκεμβρίου 2020

Σε εποχή δύσκολη για όλους και όλες, με την πανδημία να μας κρατά στα σπίτια, το Εργαστήρι Ενηλίκων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, δημιούργησε! Με συνεργασία, έστω και διαδικτυακή, σε δύσκολες συνθήκες, τα μέλη του τμήματος ενηλίκων με καθοδηγήτρια την κ. Γωγώ Κατσιανάκου, επί ημέρες – και επί νύχτες – έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για το θέατρο, που όλοι/ες αγαπούμε. Και μας παρουσιάζουν δύο έργα χριστουγεννιάτικα.
Όπως αναφέρουν στο σχετικό σημείωμα:
«Μπορεί να διανύουμε μια δύσκολη περίοδο,
Μπορεί να είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας,
Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς, να μην έχουμε την δυνατότητα να πάμε στην δουλειά μας,
αλλά σε καμία περίπτωση δεν σταματήσαμε να ονειρευόμαστε και να είμαστε δημιουργικοί!
Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Τρικκαίων, παρουσιάζει δύο Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τη «Μάγισσα Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά και  «Χριστούγεννα στο πειρατικό» του Φίλιππου Μανδηλαρά.
Η Μάγισσα Φρικαντέλα, είναι ένα από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα παραμύθια . Μέσα από τις περιπέτειες των μικρών μας φίλων αναδεικνύεται η αξία της καλοσύνης στη ζωή μας.
Ενώ τα «Χριστούγεννα των Πειρατών» είναι ένα παραμύθι που μας θυμίζει πόσο ωραίο είναι να πιστεύουμε στα θαύματα. Και φυσικά στην μαγεία της ίδια της ζωής».

Η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου, Σοφία Αλεστά, αναφέρθηκε στον κόπο, τον χρόνο και, κυρίως, τη διάθεση των μελών του Εργαστηρίου, που αποδεικνύουν ότι και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το Δημοτικό Θέατρο και η θέληση για προσφορά μπορούν να λειτουργήσουν ως “αντίδοτο”.
Ας απολαύσουμε τις δημιουργίες!

Η «Φρικαντέλα»

https://www.youtube.com/watch?v=CfqTu8TvjuI&feature=youtu.be

Τα «Χριστούγεννα των Πειρατών»

https://www.youtube.com/watch?v=xfl4tGIV3X4

Από το γραφείο Τύπου