Δήμος Τρικκαίων

Τα Τρίκαλα υποδέχονται τους φίλους από το Αμπεργκ

23 Ιουνίου 2016
Με πολλά χαμόγελα, με μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης, τα Τρίκαλα υποδέχονται την Παρασκευή την αντιπροσωπεία της πόλης Αμπεργκ. Οι Γερμανοί, εκπροσωπώντας τον λαό της βαυαρικής πόλης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Μάικλ Τσέρνι, θα μετάσχουν στα εγκαίνια της πανέμορφης παιδικής χαράς στην πλατεία. Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η συγκεκριμένη πλατεία φέρει πλέον το όνομα της γερμανικής

πόλης, οπότε θα γίνει και η αποκάλυψη της σχετικής πλάκας επισημοποίησης της ονοματοδοσίας. Η υποδοχή της αντιπροσωπείας θα γίνει στις 20:00 στην πλατεία Αμπεργκ, στην «πράσινη γωνιά», ενώ η σχετική τελετή θα ξεκινήσει στις 20:30. Εκτός από τις ολιγόλεπτες ομιλίες θα υπάρχει και χορευτικό πρόγραμμα. Η όλη εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά για Ελληνες και Γερμανούς (με live streaming από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων), φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς.
Η συγκεκριμένη παιδική χαρά προσφέρθηκε στα τρικαλινά παιδιά, στο πλαίσιο της εμβάθυνσης στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο Δήμους. Εχουν προηγηθεί χρηματικές ενισχύσεις του Ελληνογερμανικού Συλλόγου HELLAS στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Τρικκαίων και στο ΚΔΑΠ Ήφαιστος. Επίσης, το 2015 έγινε προσφορά δύο απινιδωτών, που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, για την πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων σε πολίτες και επισκέπτες.
Ακόμη, μία πλατεία – κυκλικός κόμβος στο Άμπεργκ έχει ονομαστεί «Τρίκαλα» προς τιμή του Δήμου Τρικκαίων, ενώ το 2015, εστάλησαν από τα Τρίκαλα στη γερμανική πόλη πινακίδες με τη χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις.
Η ουσία, όμως, των αδελφοποιήσεων, για τον Δήμο Τρικκαίων έγκειται στην ουσιαστική συνεργασία. Για τον λόγο αυτόν, τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας θα μετάσχουν σε συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργασίας. Αυτή η συζήτηση θα διεξαχθεί το Σάββατο και θα αφορά στην πραγματική αδελφοποίηση. Επίσης, θα υπάρχει πρόγραμμα ξενάγησης στην πόλη των Τρικάλων και στα σημαντικά αξιοθέατα του νομού.
Από το γραφείο Τύπου