Δήμος Τρικκαίων

Τάξη και ρυθμίσεις για τη λαϊκή αγορά

14 Φεβρουαρίου 2018
Σύσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων και νέο αίτημα Παπαστεργίου στη ΠΕ Τρικάλων για ελέγχους

Τάξη στη λαϊκή αγορά μέσω της εφαρμογής του νέου νόμου, στο πλαίσιο συνεργασίας Δήμου Τρικκαίων – ΠΕ Τρικάλων. Αυτό ήταν το συμπέρασμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018 στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Ντίνο Μπάρδα, παρουσία στελεχών των τμημάτων Εμπορίου των δύο υπηρεσιών. Αντικείμενο της σύσκεψης, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις λαϊκές αγορές σε επίπεδο Δήμου Τρικκαίων, με βάση ένα πλάνο για ομογενοποίηση των διατάξεων και πράξεων σε όλον τον νομό Τρικάλων.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα χωροθέτησης, αδειών και συνεργασίας, που αφορούν στην τήρηση χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπονται για την εφαρμογή του νόμου. Τα ζητήματα είναι πολλά και εξειδικευμένα και ο κ. Μπάρδας ξεκίνησε από τον Δήμο Τρικκαίων τις συναντήσεις, προκειμένου η ΠΕ Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας – με βάση τη συναρμοδιότητα πλέον με τους Δήμους – να οριοθετήσει τα ζητήματα αυτά.

Ιδιαιτέρως όμως ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στάθηκε στο θέμα των ελέγχων. Συγκεκριμένα, ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στους ελέγχους των αδειών στη λαϊκή. Και τούτο, όπως τόνισε, επειδή καθημερινώς πλέον, γίνεται δέκτης παραπόνων από τους κατοίκους της οδού Κολοκοτρώνη και πέριξ αυτής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την τεράστια έκταση που καταλαμβάνει η λαϊκή αγορά της Δευτέρας, αλλά και για μη νόμιμους, όπως επεσήμαιναν, πωλητές. Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου έχει κινηθεί και προς εξαμήνου σε άλλη μια κατεύθυνση, την Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, είχε αποστείλει και σε αυτή σχετικό αίτημα για τήρηση του νόμου σχετικά με την πραγματοποίηση ελέγχων για την ύπαρξη ή μη αδειών από πωλητές της λαϊκής αγοράς.
Από το γραφείο Τύπου