Δήμος Τρικκαίων

Τέλος στις φήμες για τα κιτ ρομποτικής

7 Μαρτίου 2019
Η αλήθεια διά των δηλώσεων του Δημάρχου και οι πραγματικές διαστάσεις ενός ανύπαρκτου θέματος

 

Τέλος σε παραφιλολογία και σε φήμες που έρπουν σχετικά με τα κιτ ρομποτικής έβαλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ταυτοχρόνως, έθεσε επί τάπητος τα πραγματικά ζητήματα για ένα θέμα που ο ίδιος ο Δήμος ανέδειξε και προωθεί, πρώτος σε όλη τη χώρα.
Η αφορμή για τον κ. Παπαστεργίου δόθηκε από την ερώτηση τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (στη συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου 2019) σχετικά με φημολογία, για ένα παράδοξο: ότι, δηλαδή, ο Δήμος ζήτησε να του επιστραφούν τα κιτ που ο ίδιος δώρισε στα σχολεία, έναν χρόνο πριν!
Το όλο θέμα μάλιστα, παρουσιάστηκε να έχει και έναν… Δήμο – τιμωρό, επειδή τα σχολεία των Τρικάλων απουσίασαν από τον πανθεσσαλικό διαγωνισμό ρομποτικής του περασμένου Φεβρουαρίου.
Ο κ. Παπαστεργίου ήταν σαφής.
1. Αρχικώς τόνισε ότι, επιτέλους, έναν χρόνο μετά τη δωρεάν παράδοση των 200 κιτ ρομποτικής σε όλα τα σχολεία του Δήμου, οι δημοτικές παρατάξεις έμαθαν και ασχολήθηκαν με αυτά.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον μοναδικό Δήμο της χώρας που προέβη σε αυτή τη δωρεά, ωθώντας μαθητές και μαθήτριες να ασχοληθούν επισταμένως με τη σύγχρονη τεχνολογία.
2. Στη συνέχεια έδωσε ξεκάθαρη απάντηση: ουδέποτε ζητήσαμε να επιστραφούν τα κιτ ρομποτικής.
3. Τι όμως έγινε πραγματικά και πώς ξεκίνησε η φημολογία;
Στον διαγωνισμό ρομποτικής, υπήρξαν 400 συμμετοχές μαθητών και μαθητριών από όλη τη Θεσσαλία και μόλις 3 από τα Τρίκαλα. Ετσι, ο Δήμος ζήτησε κάτι το πολύ απλό: όσα σχολεία δεν χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό, να τον παραδώσουν σε σχολεία που ήδη εργάζονται στη ρομποτική και έχουν ανάγκη τα εν λόγω κιτ.
4. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων καυτηρίασε, επίσης, τη στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν στήριξε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
5. Και τόνισε, επίσης ξεκάθαρα, ότι στην όλη υπόθεση δεν εμπλέκονται οι καθηγητές πληροφορικής, την δουλειά των οποίων, ο Δήμος Τρικκαίων ειδικά, έχει αναγνωρίσει και στηρίξει πολλαπλώς, σε πολλές ευκαιρίες που δόθηκαν ή ο ίδιος δημιούργησε.

 

Από το γραφείο Τύπου

ΣΗΜ.: Η φωτό από τον διαγωνισμό ρομποτικής στα Τρίκαλα, στις 17 Φεβρουαρίου 2019