Δήμος Τρικκαίων

Τέλος στο πρόβλημα της γέφυρας επί της οδού Σατωβριάνδου

18 Σεπτεμβρίου 2019

Μια αναμενόμενη διαδικασία και μια μακρά υπόθεση λαμβάνει τέλος. Η γέφυρα επί της οδού Σατωβριάνδου, που λόγω της αισθητικής της είχε αποκληθεί και ως «γέφυρα Καλατράβα» από τους τρικαλινούς, αρχίζει να αποκαθίσταται. Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο της αποξήλωσης τμημάτων της γέφυρας, ξεκίνησε τις σχετικές εργασίες από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019. Αυτές αφορούν σε αποξήλωση βραχιόνων και καταστρώματος και επειδή πρόκειται για επικίνδυνες εργασίες, ο Δήμος Τρικκαίων παρακαλεί τους πολίτες, να μην διέρχονται κοντά από τη γέφυρα, για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες.
Πρόκειται για μια γέφυρα που κατασκευάστηκε το 2009 αλλά τεχνικά προβλήματα (θραύση του σκυροδέματος του αριστερού βραχίονα στη θέση εφαρμογής του καλωδίου) δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωσή της. Η γέφυρα θα συνέδεε τις οδούς Σατωβριάνδου και Κουτσούφλιανης. Ο Δήμος Τρικκαίων ήδη από το 2017 είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για να επιλυθεί το πρόβλημα, επιλέγοντας πρώτα το τι πρέπει να γίνει στη γέφυρα, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Μετά από διαγωνισμό, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει η καθαίρεση βραχιόνων και καταστρώματος, αλλά να μείνουν τα βάθρα. Ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες, προχώρησε η υλοποίηση του διαγωνισμού, επελέγη ο εργολάβος βάσει της καλύτερης προσφοράς και, πλέον, ανοίγει ο δρόμος για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα στα Τρίκαλα.
Θα ακολουθήσει διαδικασία που θα εξετάσεις, το πώς ακριβώς θα προχωρήσει η κατασκευής άλλης, νέας – και απαραίτητης – γέφυρας για την περιοχή.

 

Από το γραφείο Τύπου