Δήμος Τρικκαίων

Θαλασσινή αύρα σε εξαίρετη έκθεση εικαστικών στο Μουσείο Τσιτσάνη

22 Σεπτεμβρίου 2017
Φωτογραφία, ζωγραφική, κείμενα, εγκαταστάσεις σε μια συνάντηση ουσίας

Πρωτόγνωρη και άκρως εντυπωσιακή η έκθεση εικαστικών – ζωγραφικής – φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ο «Σμιλευτής χρόνος» εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2017 και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη υποδέχεται όλους, όσοι αγαπούν τη θάλασσα. Ή δεν την αγαπούν – πράγμα μάλλον δύσκολο – αλλά επιθυμούν να μάθουν για αυτή. Για τις πτυχές της τις άγνωστες, για ζωή μέσα και γύρω από αυτή. Νησιά, καράβια, ορισμοί και φράσεις ναυτικών, κουλτούρα γύρω από τη ναυτοσύνη, στερεότυπα και πραγματικότητες, συμπλέκονται σε μια έξοχη και ομολογουμένως πρωτότυπη και αισθαντική έκθεση.

Σύμφωνα με το σχετικό σημείωμα «Το θέμα της κοινής έκθεσης επικεντρώνεται στα πρόσωπα, στο ταξίδι της ζωής των ναυτικών, στα σκαριά και τα αποτυπώματα του χρόνου πάνω τους, όλα  όσα αυτά αποκόμισαν στην μάχη  με το στοιχείο της θάλασσας». Είναι όμως κάτι πέρα από αυτό. Είναι το αποτύπωμα τριών φίλων από την Πρέβεζα, που ένωσαν δυνάμεις πνευματικές και ανησυχίες περί τη θάλασσα. Το φιλότεχνο αποτέλεσμα εγείρει μνήμες και δημιουργεί σκέψεις για την ουσία των θαλασσινών αποτυπωμάτων στον καθένα μας.

Οι συντελεστές είναι:

Μπέκας Δημήτρης – Εικαστικά

Γκίζας  Βασίλης –Φωτογραφία

Χατζηθεοδώρου Λευτέρης –Ποιητικός και Πεζός λόγος

Η έκθεση  θα είναι επισκέψιμη καθημερινά  7:00-15.00 πρωί και 19:00-21:00 μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.

 

Από το γραφείο Τύπου