Δήμος Τρικκαίων

Θε-ΤΑΛΩΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

Η δράση «O Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala» είναι  μια γιορτή δημιουργίας και ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανθρωπιστικές και θετικές επιστήμες συναντούν την εκπαιδευτική ρομποτική, τις εφαρμογές STEAM, τα εικαστικά, τη μουσική, την αστρονομία, τις θετικές επιστήμες καθώς και τις τέχνες.
Η δράση θέλει να δώσει ένα βήμα σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το πώς σκέφτονται την έξυπνη πόλη.

Η δράση έχει ως πρωταρχικό σκοπό, το να ξεδιπλώσουν οι μαθητές/τριες διαφορετικές πτυχές της δημιουργικότητάς τους, συνδυάζοντας ανθρωπιστικές, θετικές και ψηφιακές επιστήμες σε μια γιορτή της εκπαίδευσης.

Κατηγορίες παρουσιάσεων / υποβολής έργων

1. Ρομποτικές κατασκευές και STEAM.

2. Ψηφιακές αφηγήσεις, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, ψηφιακά  παιχνίδια, video art και εφαρμογές 3D printing με θέμα την έξυπνη πόλη.

3. Παρουσιάσεις μουσικών πειραματισμών, Σύγχρονος πειραματισμός (Δραματοποίηση, παντομίμα, λόγος) και ομάδες σύγχρονου χορού.

4. Εικαστικά με θέμα την έξυπνη πόλη.

ΤΡΙΚΑΛΑ 2023

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ