Δήμος Τρικκαίων

"Θέμα Παιδείας" και νέες δράσεις στον Δήμο Τρικκαίων

5 Φεβρουαρίου 2016
Χορός, θέατρο ενάντια στον ρατσισμό, υγιεινή διατροφή, παιχνίδι θησαυρού, εβδομάδα ασφαλούς οδήγησης, είναι μερικές από τις δράσεις που θα υλοποιηθούν σε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χορός, θέατρο ενάντια στον ρατσισμό,  υγιεινή διατροφή, παιχνίδι θησαυρού, εβδομάδα ασφαλούς οδήγησης, είναι μερικές από τις δράσεις που θα υλοποιηθούν σε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για τη συνέχιση των πρωτοβουλιών και δράσεων του τμήματος Παιδείας και Διά Βίου μάθησης, της Δ/νσης Αθλητισμού και Πολιτισμού, με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας».  Αυτές οι δράσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί στο πλαίσιο γενικότερης προσπάθειας προσφοράς πρόσθετων ερεθισμάτων κοινωνικοποίησης  στους μαθητές των σχολείων που εδρεύουν στον Δήμο Τρικκαίων. Αναλυτικά οι δράσεις μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Χορεύω άρα επικοινωνώ
από 29/2/2016 έως 6/3/2016

Για τέταρτη χρονιά, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», που στόχος του είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού.

Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, το Dancing to Connect πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική περιφέρεια: πέντε σχολεία της Πάτρας, την πρώτη χρονιά, και πέντε σχολεία των Ιωαννίνων, τη δεύτερη, μαζί με σχολεία της Αθήνας, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσα από το χορό, δημιουργώντας τις δικές τους χορογραφίες. Η Στέγη δίνει και φέτος έμφαση στα σχολεία της περιφέρειας, βάζοντας αυτή τη φορά στο χορό πέντε σχολεία των Τρικάλων, μαζί με πέντε της Αθήνας. Τα δέκα αυτά σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού από ομάδα επαγγελματιών χορευτών, στους χώρους των σχολείων τους. Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές των Τρικάλων θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους στην πόλη τους, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση όλων των σχολείων μαζί (Αθήνας και Τρικάλων), στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής από
14/3/2016 έως 19/3/2016

Μαθαίνουμε και φέτος να τρώμε υγιεινά τόσο στο χώρο του Σχολείο όσο και έξω από αυτό. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος παρουσιάζουμε τα οφέλη της υγιεινής διατροφής

Συμμετέχουν τα Σχολεία:

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,
  • 28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,
  • Δημοτικό Σχολείο Πρίνου
  • και Δημοτικό Σχολείο Γενεσίου

Θεατρική Παράσταση με θέμα τον Ρατσισμό
Δευτέρα 22/3/2016

Mε αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ρατσισμού στις 21/3/2016 και  την Παγκόσμια ημέρα θεάτρου στις 20 /3/2016 θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση σε συνεργασία με  το Πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Εβδομάδα ασφαλούς οδήγησης από 11/4/2016 έως 15/4/2016

Επισκεπτόμαστε τα Σχολεία, μαθαίνουμε κανόνες οδικής συμπεριφοράς και πώς να κυκλοφορούμε σωστά με το ποδήλατο μας

Συμμετέχουν τα Σχολεία :

  • 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων
  • 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων
  • 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων
  • 7ο  Γυμνάσιο Τρικάλων
  • Γυμνάσιο Πρίνου

Συγκέντρωση Πασχαλινών ειδών για τους μαθητές του Δήμου μας
12/4/2016 έως 20/4/2016

Συγκεντρώνουμε Πασχαλινά είδη και τα μοιράζουμε στους μαθητές του Δήμου μας. Λαμπάδες , τσουρέκια, στυλό, τετράδια συγκεντρώνονται στο χώρο του Πνευματικού κέντρου και μοιράζονται στα σχολεία.

ΜΑΗΣ 2016

15/5/2015  2η Ποδηλατική Δεξιοτεχνία  για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Συνεχίζουμε και φέτος με την ποδηλατική δεξιοτεχνία για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Βρισκόμαστε την Κυριακή 15/5/2016 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου για να συμμετέχουμε με το ποδήλατο μας
σε ένα απίστευτο παιχνίδι.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο Φρούριο Τρικάλων

Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και είναι ώρα για παιχνίδι. Παίζουμε με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στο χώρο του Φρουρίου Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου