Δήμος Τρικκαίων

Θεομηνία έπληξε τα Τρίκαλα - Αμεση επέμβαση του Δήμου

23 Αυγούστου 2016
Θεομηνία με μεγάλες καταστροφές ενέσκηψε στα Τρίκαλα το μεσημέρι της Τρίτης 23 Αυγούστου 2016, με τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων να ανταποκρίνονται άμεσα.

Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρότατη καταιγίδα επί ώρα, μεγάλες ποσότητες νερού,  δημιούργησαν πάρα πολλά προβλήματα. Ενδεικτικό είναι ότι ένας πολύ μεγάλος πλάτανος στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρότι μόλις πριν 4 μήνες είχε κλαδευτεί ακριβώς για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, ξεριζώθηκε!
Παρόμοια προβλήματα εκρίζωσης δέντρων σημειώθηκαν σε περιοχές όπως πέριξ του μύλου Ματσόπουλου, Λεπτοκαρυά, στην οδό Καλαμπάκας και σε άλλα σημεία,  όπως στην περιοχή της Μπάρας, για την οποία απαιτούνται πρόσθετα έργα.
Οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν ήδη σε επιφυλακή, βάσει της σχετικής προειδοποίησης και έδρασαν άμεσα.
Συνεργεία μετέβησαν στα σημεία, όπου τα πεσμένα δέντρα διέκοπταν την κυκλοφορία οχημάτων και την απεκατέστησαν άμεσα. Αλλα συνεργεία προέβαιναν σε καθαρισμό φρεατίων, μαζί με συνεργεία της ΔΕΥΑΤ. Επίσης, άλλα συνεργεία της ΔΕΥΑΤ συνέδραμαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων στο έργο της άντλησης υδάτων, ενώ προσωπικό της Επιχείρησης ήδη διορθώνει τις βλάβες σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις, στα οποία η διακοπής ρεύματος δημιούργησαν προβλήματα.
Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επί ποδός και συνεχώς μεταβαίνουν σε σημεία της πόλης για να αποκαταστήσουν προβλήματα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα σημεία άμεσης ανάγκης, καθορίζοντας τη διάταξη του προσωπικού για την αποκατάσταση των βλαβών και ζημιών, για τη μείωση των προβλημάτων στην πόλη.
Από το γραφείο Τύπου