Δήμος Τρικκαίων

Θερινό παιχνίδι, θερινή άθληση για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων

7 Ιουλίου 2023

Παιχνίδι, χαρά, ξεγνοιασιά, φροντίδα, μέριμνα, προσοχή, αθλητισμός, παιδαγωγοί… πολλές οι λέξεις που περιγράφουν τη συνεχιζόμενη πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων για τα θερινά τμήματα των ΚΔΑΠ.
Από το 2022, με την έναρξη λειτουργίας του χώρου αθλητισμού στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αποστόλης Καρακούσης», ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να προσφέρει καλοκαιρινές αποδράσεις με όμορφα παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες στα παιδιά που μετέχουν στα ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ».
Οι μικροί/ες τρικαλινοί/ες μεταφέρονται με λεωφορεία για τα οποία μεριμνά ο Δήμος Τρικκαίων και εντός του περιφραγμένου και φροντισμένου χώρου, οι παιδαγωγοί αναλαμβάνουν να συνδυάσουν παιχνίδι και άθληση, σε ήπια μορφή με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών.
Οι δύο πρώτες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο και από την ερχόμενη εβδομάδα οι δραστηριότητες μεταφέρονται στο πάρκο Αη Γιώργη.
Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων για ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία των παιδιών στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων συνεχίζονται μέχρι τις 11 Ιουλίου 2023 και αφορούν στη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.
Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα και το έμπειρο προσωπικό θα βοηθήσει να υποβληθεί η αίτηση.
Απαραίτητη προϋπόθεση, να έχει ήδη ολοκληρωθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Πληροφορίες δίνονται:
ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο 10ο Δημοτικό Σχολείο – τηλ. 2431077330
ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο – τηλ. 2431079626
ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» στο 11ο Δημοτικό Σχολείο – τηλ. 2431079550
Επίσης λειτουργεί το εξαιρετικό ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Αργοναυτών 1 – τηλ. 2431075110.

Το δε Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αποστόλης Καρακούσης» διατίθεται στους πολίτες με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, 8Χ8, τένις και δωρεάν είσοδο, με χρήση της εφαρμογής Πρώτο Trappaizei για να ελέγχεται η διαθεσιμότητα των γηπέδων.

Από το γραφείο Τύπου