Δήμος Τρικκαίων

"Θερμό" θεατρικό καλοκαίρι στα Τρίκαλα

30 Ιουνίου 2016
Ένα «θερμό» θεατρικό καλοκαίρι επανέρχεται στα Τρίκαλα. Πέρυσι, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, οι παραστάσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Τρικκαίων, είχαν ακυρωθεί. Φέτος, όμως, υπάρχει δυναμική επιστροφή των επιλεγμένων θιάσων και παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο απαιτητικό τρικαλινό θεατρόφιλο κοινό.

Το τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού επέλεξε συγκεκριμένες παραστάσεις, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής και αλλοδαπής θεατρικής παραγωγής: Αριστοφάνης, Ψαθάς, ντε Μπερζεράκ, Ανούιγ, Π.Σ. Δέλτα, Ρέππας – Παπαθανασίου κ.α. Αυτές, εντάσσονται στις εκδηλώσεις που και φέτος οργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων, με την ονομασία «3ΚΑΛΟ-ΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ».
Και οι 11 τον αριθμό παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ελεγμένο και φροντισμένο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο στο Φρούριο. Η διάθεση των εισιτηρίων για κάθε παράσταση θα ανακοινώνεται μέσω των ΜΜΕ. Σημειώνεται, ακόμη, ότι υπάρχει πρόβλεψη για εισιτήρια για ανέργους, ΑμεΑ, φοιτητές ή ηλικιακές ομάδες, αναλόγως της παράστασης.

 

Το πρόγραμμα

 

 1. Τρίτη 5 Ιουλίου, 21:30, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Θεατρική παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη

 

Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του: τίμιο και φτωχό ή πλούσιο και απατεώνα; Η Πυθία, όπως πάντα ομιχλώδης, τον προτρέπει να πάρει σπίτι του τον πρώτο που θα συναντήσει αποχωρώντας από το Μαντείο. Αυτός είναι ένας τυφλός γέρος, ο Θεός Πλούτος, τιμωρημένος από τον Δία για να μη βλέπει που μοιράζει τα πλούτη, ο οποίος αρνείται να θεραπευτεί γιατί φοβάται την οργή του Θεού. Μεταπείθεται ωστόσο από τον Χρεμύλο και τον υπηρέτη του, Καρίωνα , ώστε να διαθέτει τον πλούτο σε όσους τον αξίζουν και όχι στους φαύλους ρήτορες και τους απατεώνες. Η θεά Πενία παρεμβαίνει και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος θα καταστρέψει τους πολίτες, μιας και οι φτωχοί θα επαναπαυθούν, με αποτέλεσμα να γίνουν τεμπέληδες. Εξανίστανται επίσης όλοι οι επιτήδειοι -των ιερέων μη εξαιρουμένων- οι οποίοι χάνουν τα προνόμιά τους.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΑΡΚΟΣ ΤΑΓΑΡΗΣ

Συντελεστές

Μετάφραση:  Κ.Χ. Μύρης

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια:  Σοφία Νικολαϊδη

Μουσική:  Γιώργος Ανδρέου

Στίχοι:  Ισαάκ Σούσης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Παλληκαράκη

Παίζουν:

Γιώργος Κιμούλης (Πλούτος & Πενία), Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων).

Παίζουν επίσης:

Τάσος Γιαννόπουλος (Βλεψίδημος, Συκοφάντης Γριά, Ερμής), Αλμπέρτο Φάϊς (Δίκαιος & Ιερέας)

Χορός:  Γκιζέλη Χριστέλα, Δαβάκη Βερόνικα, Ζησάκης Ευθύμης, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Κατσώλης Παναγιώτης, Μαούτσου Κατερίνα, Σπατιώτη Χριστίνα, Στασινοπούλου Ντένια, Τσαβά Ειρήνη, Τσιμπρικίδου Ελένη, Τσουρής Γιώργης, Χιώτης Χάρης

Τιμές εισιτηρίων: 15€ παιδικό, ανέργων, φοιτητικό, αμέα, πολυτέκνων, 20€ ενηλίκων. Ηλεκτρονική προπώληση www.viva.gr

 

 

 

 1. Τετάρτη 6 Ιουλίου, 21:00, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Θεατρική παράσταση «Χαρτοπαίκτρα» του Δ. Ψαθά

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρουσιάζει τη Θεατρική παράσταση «Χαρτοπαίκτρα» με τη συμμετοχή των φοιτητών του θεατρικού εργαστηρίου του Πανεπιστημίου.

Συντελεστές

Διδασκαλία – σκηνοθεσία: Χριστίνα Στόγια

Μουσική: Νίκος Λαυράνος

Τραγούδια: Mily

Χορογραφίες: Μαρία Μιχελλή

Σκηνικά – Κοστούμια: Αυτοσχέδια

Επιμέλεια Ήχου: Κων/νος Δράκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερίου Αλεξάνδρα – Ελεωνόρα Γιόκοτα

Πρόγραμμα: Νικολέτα Θεοχαρίδου

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 5€, παιδικό 3€, ΑΜΕΑ και φοιτητές δωρεάν.

 

 

 

 1. Σάββατο 9 Ιουλίου, 21:00, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Παιδική θεατρική παράσταση «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζ. Παπαντωνίου

Η παράσταση διατηρεί το λόγο και τις εικόνες του βιβλίου αυτούσια, έτσι ώστε και αν ακόµα κάποιος δε γνωρίζει “Τα Ψηλά Βουνά”, φεύγοντας από την αίθουσα, αισθάνεται οτι έχει διαβάσει το βιβλίο.Τα σκηνικά της παράστασης εµπλουτίζονται µε ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης από κινούµενα σχέδια (3D Animation), που βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του  βιβλίου όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Πρώτη φορά σε οικογενειακή παράσταση ψηφιακές προβολές κινούμενων σχέδιων συγχρονίζονται και αλληλεπιδρούν µε την κίνηση των ηθοποιών, συνθέτοντας ένα υπέροχο βουκολικό περιβάλλον, µε δάσος, άστρα και ουρανό.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΓΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ και Μ ΙΑΚΩΒΟΥ Α ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ Ο.Ε.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μαυρογεωργίου Βασίλης

Πρωτότυπη Μουσική: Θωμάς Καραχάλιος

Σκηνικά & Κοστούµια: Ζαµάνης Κωνσταντίνος

Χορογραφία: Μαργαρίτης Δηµήτρης

Ψηφιακά Video: Τσιµούρης Νίκος

Κινούµενα Σχέδια: Σιγάλας Βαγγέλης

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σιωπίδου Αναστασία, Μαραθάς Νίκος

Βοηθός Σκηνογράφου: Αγαθού Αναστασία

Εκπαιδευτική Σύµβουλος: Ιακώβου Ειρήνη – Δασκάλα 30ου Δ.Σχ.Περιστερίου

Παίζουν:

Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Αφηγητής, Πατέρας, κυρ-Στέφανος,

Δάσκαλος, Προεστός, γριά- Χάρµαινα)

Μάνος Στεφανάκης (Φάνης)

Δόβρης Θανάσης  (Αντρέας)

Ποιµενίδης Γρηγόρης  (Φουντούλης, Χωρικός)

Μάρκου Κλεοπάτρα  (Μάνα, Δήµος, Αφρόδω)

Μεντζέλος Σωτήρης (Καλογιάννης)

Σύρµας Γιώργος (Μαθιός)

Φλατσούσης Παντελής (Δηµητράκης)

Φλωράτος Γιώργος  (Κωστάκης, Λάµπρος)

Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος.

 

 

 

 1. Πέμπτη 14 Ιουλίου, 21:30, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Θεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Α. Ραγκαβή

Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία  Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει… υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές που από τότε ταλανίζουν το πολιτικό μας σύστημα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, την διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και την θυσία του δημοσίου στο ατομικό συμφέρον.  Και όλα  αυτά διαδραματίζονται στο συμβολικό πλαίσιο του ξενοδοχείου «Η Ελλάς», όπου ο Ραγκαβής κατορθώνει να αναβιώσει και να ανανεώσει την φόρμα της Αριστοφανικής κωμωδίας, αξιοποιώντας όχι μόνο τον Χορό πολιτών – πελατών, αλλά και όλα τα δοκιμασμένα τεχνάσματα του είδους: την Παράβαση, τα Επεισόδια, τον Αγώνα, τον Υμέναιο και φυσικά τις κωμικές ανατροπές, το άφθονο γέλιο, τα τραγούδια και την πανηγυριώτικη διάθεση.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Συντελεστές

Στην παράσταση εκτός από τον Γιάννη Βούρο και την Τάνια Τρύπη, πρωταγωνιστούν ακόμα ο Κώστας Φλωκατούλας,  ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Άγγελος Μπούρας,  ο Θοδωρής Αντωνιάδης, ο Λευτέρης Δημηρόπουλος, η Δέσποινα Μπουγατιώτη, η Θάλεια Χαραρά, η Δανάη Αγγελάτου  και ο  Γιάννης Καλατζόπουλος .

Τιμές εισιτηρίων: 15€ γενική είσοδος , 12€ φοιτητικό.

 

 

 

 1. Τρίτη 19 Ιουλίου, 21:15, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Τρελαντώνης» της Π. Δέλτα

«Ο Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα σε θεατρική διασκευή της Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία του χαρισματικού Κώστα Γεράρδου, έρχεται να διασκεδάσει , να θυμίσει αλλά και να διδάξει μέσα από τις καλοκαιρινές διακοπές μιας παρέας παιδιών.

Με μουσική, τραγούδια και χορό, ο Τρελαντώνης, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό Αντώνη Μπενάκη, παρέα με τις αδερφές του Αλεξάνδρα και Πουλουδιά – χαϊδευτικό της Πηνελόπης Δέλτα- και τον μικρό του αδερφό του Αλέξανδρο, αναστατώνει την όμορφη γειτονιά της Καστέλας όπου τα περίτεχνα σπίτια του αρχιτέκτονα Τσίλερ ενώνουν τη μεγαλοπρέπεια τους με την ταπεινή ομορφιά του γιασεμιού και της γαζίας.Σε μια άλλη εποχή, με άλλες συνήθειες μα με την ίδια πάντα ζωντάνια στο παιχνίδι των παιδιών.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Γεράρδος – Ανδρονίκη Μαλακόζη

Χορογραφίες: Κώστας Γεράρδος

Διασκευή – Στίχοι: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης

Φωτισμοί: Τάσος Πανταζής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πέπη Κέη

Κατασκευή κοστουμιών: Μαίρη Τζουβάρα

Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Πασχαλίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ :

Γιάννης Λαζαρίδης

Έλενα Κουγιουμτζή

Έλενα Παντελίδου

Μαρία Αρουτζίδου

Νατάσα Τσακιρίδου

Χρήστος Μυλωνάς

Χρήστος Παπαδόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: 8€ γενική είσοδος

 

 

 1. Τετάρτη 20 Ιουλίου, 21:30, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Θεατρική παράσταση «ΣΥΡΑΝΟ»

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα. Ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα ένα σκηνικό θέαμα με 40 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μεταφέροντας μας από τις αίθουσες θεάτρου και τις μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμμένα πεδία μαχών.Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει. Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα δίνει τη δική της νότα μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση, ενισχύοντας τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: SYRANO PRODUCTIONS I.KAΚΛΕΑΣ  & B.XAΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ O.E

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Μετάφραση: Λουϊζα Μητσάκου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Τρομπούκη

Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης

Βιολί παίζει η Βασιλική Μαζαράκη

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 16€, Φοιτητικό, Ανέργων, πολυτέκνων, άνω των 65 ετών 13€.

Ηλεκτρονική προπώληση www.viva.gr

 

 

 

 1. Τρίτη 26 Ιουλίου, 21:15, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Θεατρική παράσταση «Γαμπροί για πούλημα» των Θ.Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα

 Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός. Σε κρίση λόγω κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ. Κλειστά και πτωχευμένα. Ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις –είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ….

Ο κηπουρός τους ο Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δεν κοιτάει τις γλάστρες -έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, ποιος ξέρει από που προήλθε κι αυτό.

‘Ένας γενικός γραμματέας υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες.Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το Internet Και μια άλλη Ρωσίδα αγοράζει κειμήλια, αρχαία κατά προτίμηση. Ο κος Κωσταρέλλος έχει ερωμένη μια επίδοξη τηλεπαρουσιάστρια… Η κα Κωσταρέλλου έχει εραστή της τον κηπουρό…. Ο γιος του κηπουρού έχει φιλενάδα με λεφτά…, οι Ρωσίδες καταφθάνουν φορτωμένες λεφτά και λυσσασμένες για ψώνια, όλοι οι ήρωές μας έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη…

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: «ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛ» ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΠΙΕΡΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Πρωταγωνιστούν

Μάκης Κωσταρέλος – Ο πατέρας – ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ

Φλόρα Κωσταρέλου – Η ΜΗΤΕΡΑ – ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ

Γκαλίνα Μπακλάνοβα  – Ρωσίδα δισεκατομμυριούχος – ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ

Μίλτος – Ο γιος του Σταμάτη – ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Θανάσης – Ο κηπουρός και εραστής της Φλόρας – ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ

Στέλλα – κοπέλα του Αλέξη – ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ

Τζούλη Αλαμάνα– Ερωμένη του Μάκη – ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ

Σταμάτης Δεβέκουρας – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης  – ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ        

Αλέξης Κωσταρέλος – Ο γιος – Γιάννης  ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ

Γκαλίνα Λουμπίνοβα – Ρωσίδα εκατομμυριούχος – ΠΑΡΘΕΝΑ ΧΟΡΟΖΙΔΟΥ

Τιμές εισιτηρίων: 13€ παιδικό, ανέργων, φοιτητικό, αμέα, πολυτέκνων, 18€ ενηλίκων.

 

 

 

 1. Τετάρτη 27 Ιουλίου, 21:30, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Παιδική θεατρική παράσταση «Τα 3 Παραμύθια» ( Παπουτσωμένος Γάτος , Τρία Γουρουνάκια και η Κοκκινοσκουφίτσα)

Μια υπέροχη μουσικό-θεατρική παράσταση με τα 3 ξεχωριστά κλασικά Παραμύθια : ο Παπουτσωμένος Γάτος ,τα 3 Γουρουνάκια και η Κοκκινοσκουφίτσα.

Μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις, τη μουσική ,τα τραγούδια και όλο τον σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων, που γεννά το κάθε παραμύθι.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θέατρο Τεχνόραση

Συντελεστές

ΣΚΗΝΙΚΑ:                                                    Ελένη  Ζελίνου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:                                             Ελπινίκη Λαμπρινού

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ:                                        Νίκος  Λαμπρόπουλος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ:                               Κώστας Ταμπακάκης

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ :                                        Ζωή  Γρηγοριάδου

ΗΧΟΣ/ΦΩΤΙΣΜΟΙ:                                    Γιώργος  Ζελίνης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:                                           Γιώργος Γρηγοριάδης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ιωάννα Προσμίτη, Θανάσης Λιούνης , Σοφιάννα Γρηγοριάδου ,Κρυσταλλία Καννάκη,

Τζούλια Σπυροπούλου, Γιάννης Κωστάρα και ο Ιωάννης Σιγάλας.

Τιμές εισιτηρίων: 7€

 

 

 1. Τετάρτη 24 Αυγούστου, 21:30, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ

Ένα κορυφαίο έργο της σύγχρονης δραματουργίας, γραμμένο το 1942 στη διάρκεια της ιδιόρρυθμης ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία, η Αντιγόνη του Ανούιγ συνιστά μια μεταφορά για το άτομο και τον αγώνα του απέναντι σε ένα παντοδύναμο, γερασμένο, αυταρχικό κράτος.

Σε αυτήν την πολιτεία-ναυάγιο που η μυρωδιά του πτώματος του Πολυνείκη χρησιμοποιείται ως μέσο σωφρονισμού των πολιτών, που οι νεκροί είναι εναλλάξιμοι, που «αλήθεια είναι αυτό που δεν λέμε», ο Κρέων έρχεται ως σωτήρας, λέει «ναι» στην εξουσία και ως ταπεινός εργάτης της «διοικεί ανθρώπους». Η Αντιγόνη, παιδί κι αυτή μιας άρρωστης κοινωνίας, με το ένστικτο της νιότης, αντιστέκεται, θάβει τον νεκρό αδελφό της, λέει «όχι» στην «ακριβή, τη βρομερή ελπίδα» που επικαλείται η εξουσία. Στο τέλος, πλάι σε έναν Φρουρό, που έχει ακυρώσει όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του, κλονίζεται, δεν ξέρει πια γιατί πεθαίνει… Ο αμετανόητος Κρέων θα συνεχίσει να κρατάει τα ηνία της πολιτείας, οι Φρουροί θα συνεχίσουν να πίνουν και να παίζουν χαρτιά. Ένα σύγχρονο γηροκομείο, μια κοινωνία που περιμένει να πεθάνει, ένα τραγουδάκι που υμνεί τον ήρωα Ετεοκλή και η φωνή της Αντιγόνης που αντηχεί αέναα μέσα από την αιωνιότητα, φωτίζοντας κάθε φορά νέες όψεις του τραγικού.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PURPLE GROUP

Συντελεστές

Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία, Μουσική: Ελένη Ευθυμίου

Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κοστούμια: Ιωάννα Κουρμπέλα

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Ενορχηστρώσεις, Sound design: Κώστας Βόμβολος

Κίνηση: Βιτόρια Κοτσάλου

Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης:

Πρόλογος – Χορός: Φαίδων Καστρής

Αντιγόνη: Βασιλική Τρουφάκου

Τροφός: Αννέζα Παπαδοπούλου

Ισμήνη: Ιωάννα Μαυρέα

Αίμων: Γιώργος Φριντζήλας

Κρέων: Στέλιος Μάινας

Φρουρός: Θοδωρής Κατσαφάδος

Αγγελιαφόρος: Ερρίκος Λίτσης

Ευριδίκη: Μαίρη Λιαμή

Υπηρέτης Κρέοντα: Ερρίκος Μηλιάρης

Τιμές εισιτηρίων: 16€ Γενική είσοδος & 12€ μειωμένο.

 

 

 

 1. Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, 21:00, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Θεατρική παράσταση «ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ» 

Η παράσταση του πολυβραβευμένου Δήμου Αβδελιώδη,που καθήλωσε χιλιάδες θεατές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κύπρο και το Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το διεθνές διπλωματικό σώμα στην  Όπερα του Ανόι και έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή, οικεία και φυσική γλώσσα, για πρώτη φορά ύστερα από 2500 χιλιάδες χρόνια.Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, κάνουν την παρακολούθηση της για τους θεατές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα εκείνης της μέρας της δίκης, κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά.  

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ANAGNORISIS υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Συντελεστές

Διδασκαλία Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου,

Σκηνικός χώρος,

Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης

Μακέτες, Κοστούμια : Αριστείδης Πατσόγλου

Σκηνογραφικός σχεδιασμός κλεψύδρας: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κώστας Κοτσανάς

Μεταγραφή στην Αγγλική γλώσσαΕπιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη

ΣΩΚΡΑΤΗΣ:Βασίλης Καραμπούλας

ΜΕΛΗΤΟΣ:Γιάννης Κολόϊ

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου

Boηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου, Ειρήνη Ζάρρα

Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά

Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση καλοκαιρινής περιοδείας ΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τιμές εισιτηρίων: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 12€  γενική είσοδος & 10€ φοιτητικό- ανέργων, ΠΟΡΤΑ 15€ γενική είσοδος & 12€ φοιτητικό- ανέργων

 

 

 

 1. Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, 21:30, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Θεατρική παράσταση «CAVEWOMAN» της Emma Peirson

H «Cavewoman» της Emma Peirson, η γυναίκα των σπηλαίων, ο απόλυτος φόβος των ανδρών, το πιο πολύπλοκο πλάσμα από την αρχή του πλανήτη έρχεται   να ταράξει τα νερά για ακόμη μια φορά! Στο ρόλο της Cavewoman η Δήμητρα Παπαδήμα σε μια one-woman παράσταση, όπου απελπισμένα προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γάμου και της… συμβίωσης. Ένα έργο που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Κυριακού.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑRTELIBRE PRODUCTIONS Χ.ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

Συντελεστές

Μετάφραση – σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά – κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Βίντεο παράστασης: Κώστας Κιμούλης

Ακούγονται οι ηθοποιοί : Τζέσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου

Παραγωγή: Θέατρο Coronet, Mogul Theater

Στο ρόλο της Cavewoman η Δήμητρα Παπαδήμα

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος  15€, άνεργοι – φοιτητές –άνω των 65 12€, προπώληση 10 €.

 

 

Από το γραφείο Τύπου