Δήμος Τρικκαίων

Τηλεδιάσκεψη: Κλειστά - με ελάχιστες εξαιρέσεις - τα δημοτικά αθλητικά κέντρα και στον Δ. Τρικκαίων

29 Απριλίου 2020

 

Μεμονωμένοι αθλητές/τριες που θα αγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις και αθλούμενοι σε ατομικά αθλήματα, είναι οι μόνοι που θα κάνουν χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και στον Δήμο Τρικκαίων.
Μετά από ευρύτατη σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020, ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, τον ΓΓ Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά και τους Δημάρχους και αντιδημάρχους υπεύθυνους αθλητισμού των Δήμων της χώρας, ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Σύμφωνα με αυτές, ουσιαστικά οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι παραμένουν κλειστοί, αλλά θα τους χρησιμοποιούν μόνο
– οι αθλητές/τριες που ετοιμάζονται για μεγάλες διοργανώσεις
– οι αθλούμενοι/ες σε ατομικά αθλήματα (π.χ. τένις, γκολφ).
Στη σχετική μακράς διάρκειας συζήτηση ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου παρενέβη με χαιρετισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη υιοθέτησης ενιαίων μέτρων για τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δ. Τρικκαίων, Ακης Αναστασίου, υπέβαλε σειρά προτάσεων για τον τρόπο λειτουργίας ή μη, των αθλητικών εγκαταστάσεων, μετά και από προεργασία που είχε κάνει ο Δήμος για το όλο θέμα.
Σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές και από τη συζήτηση που έγινε:

– δεν θα λειτουργήσουν οι ανοιχτοί εξωτερικοί χώροι των γηπέδων, σταδίων κ.α. Επομένως, – δεν θα πραγματοποιούνται παιχνίδια μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου
– κλειστά θα παραμείνουν τα κλειστά γυμναστήρια
– για όσους αθλητές/τριες μεγάλων διοργανώσεων απαιτούνται κλειστοί χώροι προπόνησης, θα υπάρξει ειδική μέριμνα και αδειοδότηση
– όσοι αθλητές/τριες χρησιμοποιήσουν τους εξωτερικούς χώρους, θα καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο εισόδου – εξόδου, θα φέρουν οι ίδιοι μάσκα και γάντια και θα συνοδεύονται το μέγιστο από δύο άτομα, τον γιατρό τους και τον προπονητή τους
– δεν θα χρησιμοποιούνται τα γυμναστήρια των εγκαταστάσεων για ενδυνάμωση
– στα δημοτικά στάδια θα επιτρέπεται είσοδος δρομέων μέχρι του αριθμού των διαθέσιμων διαδρόμων
– σταδιακά και σε επόμενη φάση εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των εξωτερικών γηπέδων για άσκηση έως τριών ατόμων σε μπάσκετ, βόλεϊ
– τα κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά
– τα πάρκα αναψυχής θα ανοίξουν για το κοινό στις 18 Μαΐου 2020
– παρατείνονται τα προγράμματα «Αθληση για όλους» και στον Δήμο Τρικκαίων, ενώ αναμένεται η ακριβής νέα ημερομηνία.
– την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν και τα ακριβή μέτρα για τη χρήση των – αποδυτηρίων, τουαλετών κ.λπ. χώρων των εγκαταστάσεων.
– θα υπάρξει συνεννόηση βάσει συγκεκριμένου πλαισίου, για μαθητές/τριες που επιθυμούν να εισαχθούν σε ΤΕΦΑΑ ή στρατιωτικές σχολές μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.
Ο εξαιρετικά γόνιμος αυτός διάλογος έγινε στο πνεύμα της προφύλαξης των αθλούμενων, με δεδομένη την πανδημία από τον κορονοϊό. Οι ακριβείς ανακοινώσεις και απαραίτητες εξειδικεύσεις και διευκρινίσεις θα γίνονται από την Πέμπτη 30 Απριλίου από την κυβέρνηση.

Από το γραφείο Τύπου