Δήμος Τρικκαίων

Τηλεφροντίδα και τηλεϊατρική εντυπωσίασαν επιχειρηματίες της τεχνολογίας

7 Δεκεμβρίου 2015
Η σχετική ενημέρωση - παρουσίαση, έγινε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στον Βόλο, στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του διαγωνισμού «MIT-EF Greece Startup Competition».

Οι ιθύνοντες του ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης), μαζί με τους επικεφαλής νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνολογίας, ήταν οι νέοι αποδέκτες των καινοτομιών που υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων. Αυτή τη φορά, εκτός από το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό και όλα τα καινοτόμα τεχνολογικά δεδομένα, έμφαση δόθηκε στα προγράμματα τηλεϊατρικής και τηλεφροντίδας, που υλοποιούνται μέσω της e-trikala. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξάλλου, το e-health, μελετήθηκε ως προς δυνατότητες επέκτασής του σε μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Η σχετική ενημέρωση – παρουσίαση, έγινε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στον Βόλο, στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του διαγωνισμού «MIT-EF Greece Startup Competition». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το γνωστό πολυτεχνείο, στοχεύοντας στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών. Ετσι, η εκδήλωση επεδίωκε την ενημέρωση των νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και των ερευνητών, σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από το νέο διαγωνισμό. Οπότε, οι πρακτικές που υλοποιούνται στα Τρίκαλα ήταν το καλύτερο δυνατό παράδειγμα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του MITEF Greece, διοργανωτή του διαγωνισμού. Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala, παρέστησαν και παρουσίασαν τα συγκεκριμένα θέματα, ο αντιδήαμρχος κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης και ο δ/νων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Οδυσσέας Ράπτης. Η συγκεκριμένη πρόσκληση σε επιχειρηματίες που επενδύυν στην τεχνολογία, αποτελεί τη σύζευξη της καινοτομίας με την πραγματική οικονομία, σε πρώτη φάση σε επίπεδο διερεύνησης των κοινών ενδιαφερόντων.

Από το γραφείο Τύπου