Δήμος Τρικκαίων

Τιμήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ο θανών πρ. πρόεδρός του Ευάγγελος Παπαευθυμίου

16 Φεβρουαρίου 2017
Τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Ευάγγελο Παπαευθυμίου, που απεβίωσε σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, τίμησε το Σώμα.

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το μεσημέρι της Πέμπτης, τα μέλη του νυν Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων άκουσαν αρχικώς τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Μπάρδα να αναγιγνώσκει ένα σύντομο βιογραφικό. Ο θανών διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων τα έτη 1982-1989 επί δημαρχίας Θανάση Τριγώνη. Επίσης διετέλεσε διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων την περίοδο 1960-1967, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΒΙΚ στη δεκαετία του 1980, επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων και μέλος του Επιμελητηρίου. Σημαντική η προσφορά του και στον πολιτισμό των Τρικάλων, καθώς διετέλεσε παράλληλα πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ο δημαρχών κ. Χρήστος Αναστασίου (ο Δήμαρχος απουσιάζει στην Αθήνα) αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά του Ευάγγελου Παπαευθυμίου στην τοπική κοινωνία.
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων. Ο τέως Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας μίλησε για τον αποχαιρετισμό σε έναν ενεργό πολίτη με όλη τη σημασία των λέξεων, που έδωσε τον αγώνα για ζωή και κοινωνική πρόοδο. Ο επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» κ. Δημήτρης Παπαθανασίου επεσήμανε τον σοβαρό ρόλο του εκλιπόντος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ο επικεφαλής της «Τρίκκης Πολιτεία» κ. Γ. Μητσιούλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρχε κανέναν επίθετο – χαρακτηρισμός που να του έλειπε, καθώς ως άνθρωπος με πολυποίκιλη δράση, άφησε σημαντική παρακαταθήκη στην τρικαλινή κοινωνία.
Ακολούθησε η ανάγνωση του ψηφίσματος που εκδόθηκε ομόφωνα και η τήρηση ενός λεπτού σιγής.
Το ψήφισμα αναφέρει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, για τον θάνατο του πρώην Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων Ευάγγελου Παπαευθυμίου αποφασίζει ομόφωνα:
Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
Να παραστεί διά του προεδρείου στην εξόδιο ακολουθία
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του
Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο».

 

Από το γραφείο Τύπου