Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Τιμήθηκε στα Τρίκαλα η αγροτική - λαϊκή εξέγερση του 1925

2 Φεβρουάριος 2020

 

Σύμπτωση χρονική, 95 χρόνια μετά την αγροτική – λαϊκή εξέγερση του 1925, η απόδοση τιμών να συμπέσει επακριβώς στην ημερομηνία. Η εξέγερση είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 1925 στα Τρίκαλα και το 2020 η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου ομοίως.
Στην ομώνυμη πλατεία των Τρικάλων (γωνία των οδών Ασκληπιού και Ιπποκράτους), κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή μετά τη χρονική επέτειο, τιμώνται οι νεκρούς της εξέγερσης, με βάσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.
Τη φετινή ομιλία απηύθυνε στους παρισταμένους, η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Ελένη Πούλιου, η οποία αρχικώς αναφέρθηκε στο ιστορικό – πολιτικό  πλαίσιο και τα γεγονότα της περιόδους. Στη συνέχεια επεσήμανε τη σημασία του εκσυγχρονισμού της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο αγροτικός κόσμος.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, με πρώτο τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔ, Δημήτρη Παπαστεργίου. Παρούσης της βουλευτίνας κ. Κατερίνας Παπακώστα, ακολούθησαν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ντ. Μπάρδας, ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για τον εορτασμό της εξέγερσης ο ναύαρχος ε.α. κ. Νίκος Γκόγκος, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό. Επίσης παρέστησαν, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Α. Αναστασίου, οι τ. βουλευτές κ.κ. Δριτσέλη και Σιμορέλης και ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας. Στο τέλος της εκδήλωσης η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων παιάνισε τον Εθνικό Υμνο.

Από το γραφείο Τύπου