Δήμος Τρικκαίων

Την Ημέρα των Ρομά τίμησε ο Δ. Τρικκαίων

8 Απριλίου 2017
Συμβολική η φύτευση δέντρων στον οικισμό των Ρομά στο Κηπάκι, ουσιαστική η επαφή του Δήμαρχου Τρικκαίων για τα προβλήματά τους.

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 ο Δήμος Τρικκαίων με το Ιατροκοινωνικό του Κέντρο για τους Ρομά, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά.
Η συμβολική φύτευση δέντρων στην πλατεία στην είσοδο τoυ οικισμού, μετεξελίχθηκε σε μικρή ανοιχτή συνέλευση. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και αρκετοί κάτοικοι του οικισμού συζητούσαν για τα σημαντικά θέματα που σχετίζονται με τους υλικούς όρους διαβίωσής τους. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι στην τρικαλινή κοινωνία υφίστανται δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις όλων των μελών της, σε πνεύμα ισονομίας. Τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η εκπαίδευση των παιδιών των Ρομά, προκειμένου να βελτιωθεί η κοινωνική τους θέση και συζήτησε για ειδικά θέματα που τέθηκαν, όπως ασφαλτοστρώσεις, γήπεδο 5Χ5, βελτιώσεις στο πολιτιστικό κέντρο, οριστική επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης κ.α.
Ταυτοχρόνως συζητήθηκε και το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας μεγάλης συναυλίας με Ρομά καλλιτέχνες, το επόμενο διάστημα στα Τρίκαλα.
Παρέστησαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχος και Καθαριότητας κ. Δημ. Βασταρούχας, και ο προϊστάμενος του τμήματος Πρόνοιας & Αλληλεγγύης της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, κ. Κ. Μπέλλος.

 

Από το γραφείο Τύπου