Δήμος Τρικκαίων

Την Παρασκευή η γιορτή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων

28 Μαρτίου 2018
Βράβευση αναγνωστών και ομιλία

 

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) βραβεύει τους τακτικότερους αναγνώστες-μαθητές του 2017.  Ετσι επιβραβεύεται η φιλαναγνωσία, η ανάπτυξη της οποίας αποτελεί κι έναν από τους βασικούς στόχους της Βιβλιοθήκης

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η συμπολίτισσα Σούλα Τσιάτσιου-Ρακοβίτη, καθηγήτρια ξένων γλωσσών και συγγραφέας, με θέμα «Το παραμύθι, φάρος στην εξέλιξή μας»

Η Σούλα Τσιάτσιου-Ρακοβίτη, γεννήθηκε στα Τρίκαλα, είναι παντρεμένη και μητέρα ενός δεκαεξάχρονου κοριτσιού.

Ο χρόνος της μοιράζεται ανάμεσα στην διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, καθώς διευθύνει δύο Κέντρα Ξένων Γλωσσών  και στις σπουδές της στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον υπόλοιπο, τον αφιερώνει στην ανάγνωση βιβλίων και στη συγγραφή κυρίως παιδικών βιβλίων με την οποία δηλώνει απόλυτη ταύτιση, καθώς είναι ένας έμμεσος τρόπος να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει παιδικές ψυχές.

Έκανε την πρώτη της επιτυχημένη συγγραφική εμφάνιση με το παραμύθι «Το Ασημένιο βουνό » από τις Εκδόσεις Σιδέρη το 2009.

Συνεχίζει με το βιβλίο «Σε ευχαριστώ γιαγιά» του οποίου η έκδοση αναμένεται μέσα στο 2018, από τις Εκδόσεις Άγκυρα.

Έλαβε μέρος και διακρίθηκε στους διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς:

– ”The Word Hut” με το μεταφρασμένο στα αγγλικά « Τhank you Nanna»

– ”Five Stop Story.” Ruth editions με το «The Silver Mountain»

”Readers choice awards 2017 [TCK PUBLISHING], με το «The silver mountain»

 

Από το γραφείο Τύπου