Δήμος Τρικκαίων

Το «ευχαριστώ» του Γερμανού πρόξενου από τα Τρίκαλα

22 Ιουνίου 2018
Για την προσφορά των εργατών/τριών από τη χώρα μας στην ανάπτυξη της Γερμανίας - Σημαντική συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων για τις συντάξεις

 

 

Μια εξαιρετικά φιλελληνική τοποθέτηση επεφύλασσε για τρικαλινούς/ες πρώην εργάτες/τριες στη Γερμανία, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Βάλτερ Στέχελ. Μία ημέρα μετά τη συμφωνία για το χρέος και μιλώντας σε μια ακόμη σημαντική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, ο κ. Στέχελ:
– ευχαρίστησε τους 600.000 περίπου Ελληνες που εργάστηκαν στη Γερμανία κυρίως στις δεκαετίες 1960 και 1970
– αναγνώρισε τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Γερμανίας
– επεσήμανε ότι οι παρεχόμενες συντάξεις είναι μια επάξια ανταμοιβή στους πρώην εργαζόμενους
– καυτηρίασε τις σφαγές Ελλήνων Εβραίων στη διάρκεια της κατοχής από τους Γερμανούς
– τόνισε τη σημασία της προσφοράς των Ελλήνων, όχι μόνο στον τομέα της εργασίας, αλλά  και στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη χώρα του Βορρά
– προανήγγειλε την προσπάθεια δημιουργίας έκθεσης με τις αναμνήσεις των Ελλήνων από την περίοδο της μετανάστευσης
– δεσμεύτηκε για ενίσχυση των εκδηλώσεων που, ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, τους Εθελοντές Τρικάλων και τους Hellenic Silvestars (Επαναπατριζόμενοι από τη Γερμανία) εγκαινιάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιουνίου 2018 από τα Τρίκαλα.

Στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Λάππα, ο οποίος αναφέρθηκε με συναισθηματικό λόγο στην προσφορά και στη διαμονή των Ελλήνων στη Γερμανία, αλλά και στη συνεχή προσπάθεια του Δήμου, να συνεισφέρει στους συμπολίτες που εργάστηκαν εκεί. Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου (απουσίαζε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) μετέφερε η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά, επισημαίνοντας τη σημασία της εκδήλωσης για τους συνταξιούχους. Από την πλευρά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης παρέστη ο υπεύθυνος του γραφείου στη Θεσσαλονίκη κ. Λαζαρίδης, ενώ το όλο θέμα με τις συντάξεις ανέλυσε – σε διαλογική μορφή με όλους τους παριστάμενους – ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

 

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Από το γραφείο Τύπου