Δήμος Τρικκαίων

Το Φρούριο των Τρικάλων φωτίζει την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες

10 Μαρτίου 2016
. Με μια ζεστή αγκαλιά, ο Δήμος Τρικκαίων και οι Εθελοντές, υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα 110 (και άλλου 70 αργότερα) πρόσφυγες. Αυτοί οι 180 άνθρωποι που έφτασαν στα Τρίκαλα μέσα από τη φωτιά του πολέμου, βρήκαν ένα αποκούμπι στον χώρο του κλειστού, αυτή την περίοδο, καφέ - εστιατορίου, στο κάτω διάζωμα του ιστορικού Φρουρίου της πόλης.

Το πριν από 15 αιώνες ανακαινισμένο από τον Ιουστινιανό κάστρο, μετατράπηκε σε χώρο αγάπης για τους ανθρώπους που διέφυγαν από μια κατεστραμμένη χώρα.
Ο Δήμος Τρικκαίων οργάνωσε ένα πλήρες δίκτυο όλων των απαραίτητων, σε άψογη συνεργασία με τους Εθελοντές Τρικάλων και αλληλέγγυους.
Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν συνοδεία της ΕΛΑΣ – τα τρία πρώτα λεωφορεία στα Τρίκαλα, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο του Δήμου Τρικκαίων.
Συγκεκριμένα:
– Ομάδα υποδοχής κατέγραφε τα στοιχεία τους
– Ομάδα στον χώρο εστίασης προσέφερε νερό, χυμό κρουασάν
– Με το πέρας της καταγραφής στοιχείων τοποθετήθηκαν όλοι στους εσωτερικού χώρους διαμονής
– Οσοι είχαν θέματα υγείας – κυρίως παιδιά – κατευθύνθηκαν στο ιατρείο
– Από την αποθήκη μοιράστηκαν είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής.
– Εγινε διανομή φαγητού, που ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μέσω της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.
Ο Δήμος Τρικκαίων και οι τρικαλινοί φιλοξενούν για μικρό χρονικό διάστημα τους πρόσφυγες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε παλιό στρατόπεδο στην περιοχή Μάνδρας Λάρισας.
Με αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης, με τη φιλοξενία να αγκαλιάζει τους πρόσφυγες, οι τρικαλινοί αποδεικνύουν στην πράξη για άλλη μια φορά τη σύγχρονη έννοια της λέξης «ανθρωπιά».
Για οτιδήποτε νεότερο, θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Από το γραφείο Τύπου