Δήμος Τρικκαίων

Το HELLAS LACROSSE πηγαίνει στους Ολυμπιακούς!!

11 Απριλίου 2019

 

Ο HELLAS LACROSSE είναι ένας οργανισμός ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια με σκοπό να αποδώσουμε  τιμή στις ελληνικές μας ρίζες σε συνδυασμό με την αγάπη μας για το άθλημα του λακρός. Η Cathy Samaras και ο John Kanaras έχουν συνδέσει ολόκληρη τη ζωή τους με το άθλημα, είτε ως παίκτες, καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή προπονητές. Τώρα που το Λακρός αναγνωρίστηκε ξανά ως Ολυμπιακό Άθλημα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το όραμά μας ευθυγραμμίζεται στον παρακάτω κοινό στόχο:

«Στοχεύουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να δημιουργήσει ομάδες Λακρός ανδρών και γυναικών για τους Ολυμπιακούς του 2028».

Το άθλημα του λακρός συνδυάζει στοιχεία ποδοσφαίρου, μπάσκετ και  χόκεϋ στο χόρτο, με μόνη διαφορά ότι χρησιμοποιείται ένα μπαστούνι με δίχτυ για να γίνει πάσα της μπάλας.

Το HELLAS LACROSSE έχει μέχρι στιγμής προπονήσει περισσότερους από 1500 αθλητές, καθηγητές Φ. Αγωγής καθώς και αφοσιωμένους παιδαγωγούς. Τους τελευταίους 18 μήνες έχουμε πραγματοποιήσει προπονήσεις σε 4 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας καθώς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: στο κολλέγιο Ανατόλια, στη Γεωργική Σχολή και στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και Πλάτωνα στην Αθήνα, στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη στη Λάρισα, στα Εκπαιδευτήρια Αθηνά στα Τρίκαλα και φυσικά στην Πανεπιστημιακή Σχολή ΣΕΦΑΑ των Τρικάλων που αποτέλεσε τον πρώτο τόπο φιλοξενίας για μας και σύμμαχο, μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων που είναι δίπλα μας σε κάθε βήμα.

This image requires alt text, but the alt text is currently blank. Either add alt text or mark the image as decorative.Αυτή τη φορά εξορμούμε για ένα ακόμη κύκλο εντατικών προπονήσεων σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Αθήνα, επίσημοι προσκεκλημένοι του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Γυμναστών Β. Ελλάδας (ΕΓΒΕ) όπου θα διεξαχθεί σεμινάριο πάνω  στο άθλημα του λακρός στις 17.00 -18.30 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου 2019 στην παρακάτω διεύθυνση:

Ολυμπιακό Μουσείο Γωνία Οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Αγ. Δημητρίου, Θεσσαλονίκη

Θα δοθούν ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Ακολουθούν τα λόγια των ιδρυτών και Directors of Hellas Lacrosse Association στα Αγγλικά:

 

  • MISSSION: Hellas Lacrosse is committed to bringing the sport of

lacrosse to the people of Greece. This will be accomplished by

doing what is in the best interest of the sport, and keeping the

young athletes who play at the center of every action we take.

 

  • VISION: To establish a self-sustaining network of lacrosse clubs,

across mainland Greece, that will teach, compete and inspire

future generations of players to carry on the tradition of the

“creator’s game”.

 

 

 

Στο παρακάτω φυλλάδιο μπορείτε να ενημερωθείτε για τις υπόλοιπες δωρεάν προπονήσεις στον χώρο της Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 12-14 Απριλίου, 2019.

 

Περιμένουμε να σας δούμε από κοντά,

Με εκτίμηση,

John Kanaras • Men’s Director • Hellas Lacrosse Association

Cathy Samaras • Women’s Director • Hellas Lacrosse Association

Maria Samara • Regional Manager • Hellas Lacrosse Association

www.hellaslacrosse.org