Δήμος Τρικκαίων

Το κύκλωμα μαστροπείας και η απόπειρα βιασμού

25 Νοεμβρίου 2021

ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Σύλληψη τριών γυναικών – μαστροπών

Τρεις γυναίκες, δύο παντρεμένες και μία άγαμη και δύο ξενοδόχοι, ένας στα Τρίκαλα και ένας στην Καλαμπάκα, κατηγορούνται για μαστροπεία οι πρώτες και για διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας οι δεύτεροι. Χωρίς να αποτελούν δίκτυο οι γυναίκες έπαιζαν τον ρόλο μεσάζοντα και έριχναν γυναίκες έγγαμες και άγαμες, στην αγκαλιά πελατών που ήταν πρόθυμοι να καλοπληρώσουν την «παρέα» με κοπέλες ή έγγαμες Τρικαλινές. Η δραστηριότητα των τριών μαστροπών που άρχισε από το 1973 μέχρι προχθές κάλυπτε ένα κύκλο γνώριμων πελατών που προέρχονταν απ’ όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, αλλά και την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκίδα.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Τα όργανα του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, από καιρό είχαν υποψιαστεί την κίνηση των τριών μαστροπών.

Πήραν όμως συγκεκριμένη αφορμή όταν προ ήμερων καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της 16χρονης Β.Μ. από την Καρδίτσα, η μάνα της οποίας δήλωσε ότι η κόρη της βρίσκονταν στα Τρίκαλα κι’ είχε πέσει θύμα μαστροπών. Η ανεύρεση και η ομολογία της 16χρονης οδήγησε τα αστυνομικά όργανα στην σύλληψη των τριών γυναικών και των δύο ξενοδόχων οι όποιοι και ομολόγησαν τα πάντα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

— H Β.Θ.Ά. 60 χρονών καθαρίστρια.

— Η Σ.Ά.Α. 49 χρονών μοδίστρα.

— Η Β.Ι.Μ. 40 χρονών καμαριέρα ξενοδοχείων.

– Ο Χ.Θ.Ζ. 50 χρονών υπεύθυνος ξενοδοχείου και

— Ο Γ.Κ.Π. 38 χρονών υπεύθυνος ξενοδοχείου Καλαμπάκας.

Ενώ η προανάκριση συνεχίζεται, ήδη οι συλληφθέντες 3 γυναίκες και 2 άνδρες αποστέλλονται στον κ. Εισαγγελέα με την σχηματισθείσα δικογραφία για τα περαιτέρω.

ΑΠ’ ΤΟ ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ

Όπως προέκυψε απ’ τις καταθέσεις των ανευρεθέντων «θυμάτων» και των πελατών, περισσότερο δραστήρια ήταν η Β.Α., που «έριχνε» και το φλιτζάνι. Έτσι στις έγγαμες γυναίκες ή τις κοπέλες που την επισκέπτονταν για να δουν την μοίρα τους στο «φλυτζάνι» του καφέ, η μαστροπός έριχνε έντεχνα τα δίκτυα της. Τίς έλεγε πως είναι όμορφες και ότι μπορούσαν ν’ αποκτήσουν χρήματα και χρυσαφικά, κάνοντας έρωτα με καλούς κυρίους που πλήρωναν. Έτσι ένας ανυπολόγιστα μεγάλος αριθμός παντρεμένων γυναικών και κοριτσιών δέχονταν να κάνουν «παρέα» σε κυρίους και να πληρώνονται από 500 έως 3.500 δρχ. ανάλογα με το είδος των υπηρεσιών.

Υπολογίζεται πως η πρώτη μαστροπός εισέπραξε κατά το χρονικό διάστημα της δράσης της πάνω από ένα εκατομμύριο δρχ. δεδομένου ότι η ίδια εισέπραττε χρήματα και απ’ τον πελάτη και τα μισά απ’-την γυναίκα που εξέδιδε.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ

Σε έφοδο που έκαναν τα αστυνομικά όργανα στο σπίτι της Β.Α. βρήκαν μία κόκκινη ατζέντα, όπου είναι σημειωμένα ονόματα γυναικών και ανδρών με τα τηλέφωνά τους. Απ’ τον κατάλογο αυτό τα αστυνομικά όργανα οδηγήθηκαν στην ανακάλυψη 6 γυναικών και 2 ανδρών που ανακρινόμενοι ομολόγησαν οι μεν πρώτες ότι δέχτηκαν να κάνουν πολλές φορές έρωτα με άνδρες που τις σύστησε η μαστροπός, και οι άνδρες ότι πράγματι πήραν μέρος στην ερωτική πανδαισία των μαστροπών αντί τιμήματος.

ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Συνήθως τρόπος ενεργείας των τριών μαστροπών ήταν το «ραντεβού» με το τηλέφωνο. Το παράνομο ζευγάρι συναντιόνταν έτσι, τάπινε σε κάποιο κεντράκι και κατευθύνονταν σε σπίτι ή δωμάτιο των δύο ξενοδοχείων για τα επακόλουθα. Οι δύο συλληφθέντες ξενοδόχοι ομολόγησαν ότι δέχτηκαν πράγματι πολυάριθμα τέτοια ζευγάρια και για την παροχή δωματίου εισέπρατταν 100 δρχ. κατά περίπτωση.

Απ’ τις 6 γυναίκες που ανακαλύφθηκαν σαν «θύματα» των τριών μαστροπών οι δύο είναι άγαμες οι δύο παντρεμένες και οι δύο ζωντοχήρες, όλες κάτοικοι Τρικάλων. Η ηλικία των γυναικών αυτών είναι 16 έως 34 χρονών.

Στην ανευρεθείσα ατζέντα είναι σημειωμένα περί τα 45 ονόματα ανδρών και γυναικών και τα όργανα ασφαλείας συνεχίζουν την ερευνά τους γύρω απ’ αυτά για την ανακάλυψη σ’ όλη την έκταση της αυτή την βρωμερή υπόθεση.

Απ’ την μέχρι τώρα έρευνα πάντως προέκυψε ότι οι τρεις μαστροποί, παρ’ όλο που «εργάζονταν» με τα ίδια περίπου θύματα και διαφορετικούς πελάτες, δεν αποτελούσαν δίκτυο, αλλά είχαν δραστηριοποιηθεί χωρισμένα. Πάντως επί αρκετά χρόνια οδήγησαν στην πορνεία ανεξακρίβωτο, μεγάλο όμως, αριθμό γυναικών στην πόλη μας, που τις έριχναν στην αγκαλιά καλοπληρωτών του αγοραίου έρωτα από διάφορα διαμερίσματα τής χώρας.


Με απόφαση του Τριμελούς Τρικάλων

Δύο μαστροποί κι’ ένας ξενοδόχος στην φυλακή

Και δύο αδελφές για ψευδορκία

Έπειτα από διήμερη διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων εξέδωσε χθες βράδυ την απόφασή του, για την υπόθεση μαστροπείας. Με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε

1) Την Α.Β.Θ. κάτοικο Τρικάλων, καθαρίστρια σέ φυλάκιση 3 1/2 χρόνων και χρηματική ποινή 20.000 δρχ.

2) Την Μ.Ι.Β. εκ Τρικάλων και ήδη κάτοικο Βόλου σε φυλάκιση 2 χρόνων.

3) Τον Ζ.Χ.Θ. κάτοικο Τρικάλων, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου σε φυλάκιση 4 μηνών για διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας.

Το δικαστήριο αθώωσε την κατηγορούμενη για μαστροπεία Α.Α.Σ. και τον κατηγορούμενο για διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας ξενοδόχο Γ.Κ.Π.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας κ. Μαρόπουλος στην αγόρευσή του ζήτησε να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά, έκτος τής Α.Α.Σ., για την οποία ζήτησε απαλλαγή

ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ν’ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ

Κατά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία η καταδικασθείσα σε τρεισήμισι χρόνια φυλάκιση Α.Β. αρνήθηκε ν’ απολογηθεί αναλύθηκε σε κλάματα και ζήτησε να μην αγορεύσουν οι υπερασπιστές της δικηγόροι.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Και οι τρεις καταδικασθέντες -οι δυο γυναίκες για μαστροπεία κι’ ο ξενοδόχος- κλείστηκαν στην φυλακή γιατί η έφεση που έκαναν δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα της ποινής.

ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ

Εξ’ άλλου ·απ’ το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της πόλης μας καταδικάστηκαν χθες η Μ.Γ.Γ. σε φυλάκιση 3 χρόνων και η αδελφή της Γ.Ν. σε φυλάκιση 18 μηνών για ψευδορκία ενώπιον του δικαστηρίου. Οι δύο αδελφές κάτοικοι Τρικάλων, ενώ στην αστυνομία και τον κ. Ανακριτή είχαν καταθέσει πως πήγαν με άνδρες επί χρήμασι και με σύσταση της μαστροπού, στο Δικαστήριο προχθές εξεταζόμενες είπαν ότι οι καταθέσεις τους εκείνες είναι ψεύτικες και έγιναν κάτω απ’ το βάρος της ψυχολογικής βίας.

Και οι δύο καταδικασθείσες αδελφές κλείστηκαν στις φυλακές γιατί η ποινή είναι χωρίς αναστολή.


Σε παραποτάμιο δρόμο

Απόπειρα βιασμού Τρικαλινής από νεαρό τις πρωινές ώρες χθες

Απόπειρα βιασμού έγγαμης γυναίκας έγινε τις πρωινές ώρες χθες από νεαρό άτομο, σε σημείο του οικισμού «Αμυγδαλιές» της πόλης μας (απέναντι απ’ το Στάδιο).

Συγκεκριμένα, τα χαράματα χθες —όπως μας περιέγραψε η παθούσα— ενώ διέσχιζε τον παραποτάμιο δρόμο προς την πεζογέφυρα του Αγίου Κων/νου απ’ τον οικισμό «Αμυγδαλιές» κατευθυνόμενη προς την εργασία της δέχτηκε την επίθεση νεαρού ατόμου, μέτριου αναστήματος, μελαχρινού που στην αρχή την πείραζε, τελικά όμως επωφελούμενος του σβησίματος εκείνη τη στιγμή του δημοτικού φωτισμού, της επιτέθηκε την έριξε κάτω παρά την αντίστασή της και θα προχωρούσε σε βιασμό, αν η γυναίκα δεν έβαζε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Πετάχτηκαν τότε στις βεράντες πολλοί συμπολίτες απ’ τις γύρω πολυκατοικίες και μερικοί έσπευσαν προς το σημείο που βρίσκονταν η γυναίκα, πλην όμως ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίσθηκε.

Η παθούσα φέρει ίχνη της επίθεσης του νεαρού σε σημεία του σώματός της.

Το όνομα της γυναίκας που δέχθηκε την ωμή επίθεση, έχουμε στην διάθεση της αστυνομικής Αρχής, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης