Δήμος Τρικκαίων

Το μηχανογραφικό και η συμπλήρωσή του, σε ενδιαφέρουσα εκδήλωση Δ. Τρικκαίων - Caree Gate

29 Ιουνίου 2024

 

Εκδήλωση για τη “Σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού” διοργάνωσε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2024 ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την εταιρεία επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate. Στη “Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού” (αίθουσα Θεόδωρος Μάρκελλος) του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών από τις πανελλαδικές εξετάσεις του2024, η εκδήλωση ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη και ενδιαφέρουσα για κάθε υποψήφιο. Αυτό τόνισαν, εξάλλου, στους χαιρετισμούς τους, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δ. Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Γιώργος Ηλιάδης.
Οι ομιλητές κ. Κωστής Κατσανέβας, Γενικός Διευθυντής Career Gate και Θανάσης Λέλες, Επιστημονικός Υπεύθυνος Career Gate, στάθηκαν σε κομβικά ζητήματα που σχετίζονται με το μηχανογραφικό, όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής, ο υπολογισμός μορίων, οι διαθέσιμες σχολές ανά πεδίο,τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τα σύγχρονα εργασιακά δεδομένα.
Συζητήθηκαν θέματα συνολικότερα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ επιλύθηκαν και απορίες που τέθηκαν.
Παραβρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσω Γκουγκουστάμου, Στέφανος Βαβύλης, Γιάννης Τριγώνης.

Από το γραφείο Τύπου