Δήμος Τρικκαίων

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

16 Νοεμβρίου 2019

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων εξέδωσε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

«Ο Δήμος Τρικκαίων αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές και τους πεσόντες το Νοέμβριο του 1973. Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, με πρωτοστάτες τις νέες και τους νέους, βασανίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, για τη ζωή, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη Δημοκρατία. Επί επτά χρόνια αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών για να έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τα οφέλη της δημοκρατίας. Η επανάσταση αυτή αποτελεί εμβληματική στιγμή στην ιστορία της χώρας και σύμβολο ελπίδας για το μέλλον.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά την εξέγερση, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Σε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά περιόδους της χώρας μετά τη μεταπολίτευση, το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αποτελεί κοινωνική επιταγή. Το Πολυτεχνείο ζει και εκφράζεται  σήμερα ως υποχρέωση όλων να αγωνιστούμε για την εξάλειψη της ανεργίας και της φτώχειας, για την αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης, για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και της Παιδείας. Η συλλογική και ατομική ευθύνη παραμένει ίδια με τότε να δομηθεί η κοινωνική βάση για ένα μέλλον, που τα παιδιά, οι νέες και οι νέοι θα μπορούν να ελπίζουν, θα μπορούν να ονειρεύονται και να υλοποιούν τα όνειρά τους. Ο καταλληλότερος τρόπος να αποδώσουμε τιμή στους ήρωες της σημερινής επετείου, είναι να μεριμνήσουμε για τη διαμόρφωση ενός τέτοιου παρόντος και μέλλοντος».

Από το γραφείο Τύπου