Δήμος Τρικκαίων

Το τρικαλινό «ευχαριστώ» στους δημότες του Σβάμπαχ

1 Ιουνίου 2018
Από τον Δημ. Παπαστεργίου στον Γερμανό Δήμαρχο για τις προσφορές των πολιτών στο Κοινωνικό Φαρμακείο

 

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους τρικαλινούς, τους καλαμπακιώτες και τους Γερμανούς της πόλης Σβάμπαχ, από τον Δήμο Τρικκαίων. Διά του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, οι ευχαριστίες αφορούσαν στη συνεχή συλλογή και αποστολή φαρμακευτικού υλικού από τη γερμανική πόλη – την αδελφοποιημένη με τον Δήμο Καλαμπάκας – στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων,  την περίοδο της κρίσης.
Μια κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που συγκινεί, καθώς πολλοί συμπολίτες ωφελήθηκαν από την αφιλοκερδή αυτή προσφορά. τις ευχαριστίες ο κ. Παπαστεργίου τις μετέφερε στον ομόλογό του, του Σβάμπαχ, κ. Matthias Thürauf (Ματίας Τουράουφ), την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Ο κ. Τουράουφ, επικεφαλής πολυμελούς αποστολής από τη γερμανική πόλη βρέθηκε στην Καλαμπάκα, στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τα 15 χρόνια από την αδελφοποίηση των δύο Δήμων. Η έλευσή του στον Δήμο Τρικκαίων και τα Τρίκαλα ήταν μια πράξη συμβολική και ουσιαστική. Συμβολική, με βάση τη συγκεκριμένη προσφορά των Γερμανών και ελλήνων του Σβάμπαχ, καθώς οι επισκέπτες ουσιαστικά είδαν τη «διαδρομή» των φαρμάκων, καθώς επισκέφθηκαν και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων. ουσιαστική, καθώς στη συζήτηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων και για πλήθος θεμάτων, με έμφαση στα επιτεύγματα και τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων προς όφελος των πολιτών σε επίπεδο σύγχρονης πόλης.
Ο κ. Παπαστεργίου και ο κ. Τουράουφ αντήλλαξαν δώρα, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος, ο τ. βουλευτής και νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και ο κ. Παπαχρήστος με καλαμπακιώτικη καταγωγή, «ψυχή» της αδελφοποίησης.

Από το γραφείο Τύπου