Δήμος Τρικκαίων

Τον Απρίλιο η Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα

6 Μαρτίου 2017
Εντός του Απριλίου αναμένεται να λειτουργήσει η Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα. Αυτό απάντησε ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, σε επιστολή που πριν από λίγες ημέρες έστειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαστεργίου (με συνυπογράφοντα τον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Τρικάλων κ. Γ. Τσίγκα), ζητούσε να μάθει, πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στον δοσμένο χώρο, στο παλιό νοσοκομείο. Στόχος, η λειτουργία μιας Μονάδας που, όπως ειπώθηκε με την έλευση του κ. Καφετζόπουλου πριν έναν χρόνο στα Τρίκαλα, θα συμβάλλει κατά πολύ στην ανακούφιση των ασθενών και των συγγενών τους, με τη χορήγηση υποκατάστατων.
Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή του προέδρου, οι εργασίες βρίσκονται «στο στάδιο της αποπεράτωσης, όσον αφορά την κατασκευή και τον εξοπλισμό». Η καθυστέρηση έναρξης της λειτουργίας της Μονάδας οφείλεται «στην καθυστέρηση πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού, η οποία είναι μια αρκετά μακρά διαδικασία, που αφορά προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα με εκατοντάδες υποψήφιους».
Με την ελπίδα ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου του 2017 (παράλληλα με τις κατασκευαστικές εργασίες), ο κ. Καφετζόπουλος τονίζει ότι η λειτουργία θα είναι δυνατή τον επόμενο μήνα. Ο ίδιος θα επισκεφθεί ξανά τα Τρίκαλα, την ίδια περίοδο, κατά την παράδοση της Μονάδας, για νέα συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων.
Από το γραφείο Τύπου