Δήμος Τρικκαίων

Τον Ηλία Μόσιαλο θα τιμήσει ο Δήμος Τρικκαίων

31 Δεκεμβρίου 2020

Την πρότασή του, ο Δήμος Τρικκαίων να τιμήσει τον τρικαλινό καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο κ. Παπαστεργίου τον χαρακτηρίζει ως «έναν από τους κορυφαίους Έλληνες της χρονιάς και σίγουρα τον κορυφαίο Τρικαλινό» για το 2020.

Ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics «κατά το διάστημα της πανδημίας, με τις τακτικές αναρτήσεις του ανέλυε τα δεδομένα για τον κορονοϊό με ψυχραιμία και σύνεση, απόρροια της επιστημονικής του κατάρτισης», τονίζει ο κ. Παπαστεργίου. Και επισημαίνει ότι οι τοποθετήσεις του Ηλία Μόσιαλου «βοήθησαν την Ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με ψυχραιμία, να βρει την αλήθεια μέσα σε έναν καταιγισμό παραπληροφόρησης, και μέσω αυτής να πάρει κουράγιο για να ανταπεξέλθει της όλης κατάστασης». Και μάλιστα, «σε εποχές, κατά τις οποίες η φλυαρία και παραφιλολογία περισσεύουν».
Ο τρικαλινός καθηγητής έχοντας αποφοιτήσει από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων, σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στις Πολιτικές Υγείας στο London School of Economics (LSE), όπου εργάζεται από το 1995.

Από το γραφείο Τύπου