Δήμος Τρικκαίων

Τουριστική μέριμνα για πεζούς – μαθήματα για ποδηλάτες

19 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεχίζονται οι δράσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας από τον Δήμο Τρικκαίων. Το πρωί της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019, μαθητές/τριες από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων τοποθετούσαν τις νέες πινακίδες τουριστικής; σήμανσης που δημιούργησε ο Δήμος Τρικκαίων. Σε μια διαδρομή από την κεντρική γέφυρα και μέσω Μουσείου Τσιτσάνη, στον Μύλο Ματσόπουλου, οι πινακίδες προσφέρουν μια διαδρομή που ανά σημείο, με τη βοήθεια των QR Marks, παραπέμπουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων για πρόσθετες πληροφορίες (www.trikalacity.gr).

Και, βεβαίως, η Εβδομάδα Κινητικότητας συνεχίζεται με τα πολύ χρήσιμα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου σε μαθητές/τρεις Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πώς να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη με ποδήλατο, σεβόμενοι τους πεζούς και τον ΚΟΚ.

Οι δράσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με:

8:30-13:00

  • Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου σε μαθητές/τριες Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων και απονομή διπλωμάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
  • Διαμόρφωση «παραλίας» στην όχθη του Ληθαίου επί της οδού Αμαλίας με διάφορα happenings εντός και εκτός του ποταμού με τη συμμετοχή μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μαθήματα rafting με την Trekking Hellas.

 

Από το γραφείο Τύπου