Δήμος Τρικκαίων

Τρίκαλα – Κως με φόντο την Αυτοδιοίκηση και την Ιατρική

25 Ιουλίου 2019
Στον Δήμο Τρικκαίων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του νησιού της Δωδεκανήσου

Γεννήτορας ο Ασκληπιός, απόγονος ο Ιπποκράτης, οπότε η ιατρική επιστήμη «χρωστά» σε Τρίκαλα και Κω τη θεμελίωσή της. Η δε συνίδρυση με τον Δήμο Επιδαύρου, του Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων, είναι η επιτομή της συνεργασίας των τριών αυτών περιοχών, για την ανάδειξη  της προσφοράς των Ασκληπιείων συνολικότερα στον μεσογειακό χώρο. Αυτό το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019. Συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία Κώων συνεργατών του, ο κ. Νικηταράς συνεργάστηκε για το θέμα που αφορά στην ανάδειξη ενός σημαντικού τμήματος της ιστορίας της ιατρικής στη χώρα μας και παγκοσμίως.

Αυτοδιοίκηση

Η επίσκεψη, όμως, είχε και ακόμη έναν χαρακτήρα, άκρως ουσιαστικό. Αυτόν της ενημέρωσης απόν τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου προς τον κ. Νικηταρά, για όλα τα ζητήματα της σύγχρονης διακυβέρνησης στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή.
Οι δράσεις του Δήμου για τα ζητήατα τηςε τεχνολογίας, της βελτίωσης των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών, της ειδικότερης φιλοσοφίας ως προς την αντιμετώπιση του πολίτη, η συνεργασία και η εμφύσηση πνεύματος συνεννόησης με τους υπαλλήλους, η δημιουργία καινοτόμων δράσεων, η λειτουργία των υπηρεσιών, τεχνικά ζητήματα, δράσεις για την καθημερινότητα, ο αθλητισμός, πρόνοια, ο πολιτισμός, τα έργα, η αποκομιδή απορριμμάτων, τέθηκαν σε πολύωρες συζητήσεις. Εγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, τέθηκαν ερωτήματα, που απαντήθηκαν από τον κκ. Παπαστεργίου, με βάση το μοντέλο που λειτουργεί στον Δήμο Τρικκαίων. Επίσης, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας ενημέρωσε εκτενώς για τα ζητήματα του Smart Trikala και των καινοτομιών του για τις δημοτικές πιλοτικές ή πάγιες δράσεις. Αναφέρθηκε, επίσης,  σε ζητήματα υποδομών σχολικών μονάδων και λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, αλλά και σε ζητήματα χρησιμότητας των αποτελεσματικών μέτρων διακυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου κ. Θανάσης Μιχαλάκης είχε πραγματοποιήσει μια παρουσίαση των γενικών χαρακτηριστικών και δράσεων του Δήμου Τρικκαίων την τελευταία πενταετία.

 

Από το γραφείο Τύπου